Falunap

2024.06.19. 13:00

Már lehet jelentkezni a falunapi gasztroversenyekre

Szűk egy hónap van a július 15-én esedékes, XXVI. gyúrói falunapig, de a különböző gasztronómiai versenyekre már várják a jelentkezőket!

Feol.hu

Lassan három évtizede tartanak falunapot Gyúrón. A fotó egy korábbi előtt készült

Forrás: Gyúrói hírek

Ahogy minden évben, az idén is számos színes programmal készülnek a szervezők, hogy egy szórakoztató, ugyanakkor tartalmas nappal ajándékozzák mg a helybelieket és a környéken élőket. És ha falunap, akkor nem maradhat el a szokásos főzőverseny, illetve a bor-, és a pálinkaverseny sem! Előbbin idén körömpörkölt variációkkal, vagyis köröm, csülök felhasználásával készült pörköltekkel lehet a zsűrit elvarázsolni. Az elkészítés módja szabadon választott, az étel főhet szabad tűzőn, gázon, bográcsban állványon, kinek, hogy tetszik! Jelentkezni egészen a falunapig lehet, viszont csak azok főzhetnek, akik előzetesen jelezték a részvételi szándékukat! Várják családok, baráti társaságok, egyéb csapatok jelentkezését, amit a [email protected] e-mail címen vagy a 20/372-7717-es mobilszámon jelezhetnek.

A bor-, illetve a pálinkaversenyre július 8-10. között lehet előzetesen leadni a nevezni kívánt mintákat. A boroknál három kategóriában – fehér, rozé, vörös -, mérhetik össze saját készítésű boraikat a helybeli gazdák. Pálinkák esetében külön kategóriák nincsenek, de feltétel, hogy saját gyümölcsből főzött itallal nevezzenek. A borokat 7,5 deciliteres, a pálinkákat 0,3 deciliteres, átlátszó, címke nélküli üvegekben várják a községházán a fentebb említett napokon, nyitvatartási időben. Leadáskor borok esetében a termelő nevét, a termelés helyét és az évjáratot, pálinkáknál a termelő nevét, címét, telefonszámát, a pálinka évjáratát, szeszfokát és fajtáját is meg kell adni! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában