Átadás

2024.06.05. 14:00

Négy és fél kilométer hosszú kerékpározható útvonallal kötötték össze Csákvárt és Vérteskozmát (galéria)

Elkészült a négy és fél kilométer hosszú kerékpározható útvonal Csákvár és Vérteskozma között, amely mindkét település életében hatalmas mérföldkőnek számít.

Déri Brenda

Ezzel 150 kilométernyi út áll a kerékpározni vágyók rendelkezésére.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Mintegy 46 millió forintból épült meg a két település közötti kerékpározható útvonal, mellyel már 150 kilométernyi kerékpározható út van a Vértesben. Illés Szabolcs, Csákvár polgármestere az útvonal átadóján elmondta, hogy az Aktív Magyarországért támogatásával egy újabb kerékpáros mérföldkőhöz érkeztek, amely nem csak a turisztikai kerékpáros célokat szolgálja, hanem a környéken élők szabadidős lehetőségeit is kibővíti. 

– Az a feladtunk, hogy Magyarországon az emberek jól érezzék magukat és megtalálják a mindennapjaikban azokat az örömöket, amelyektől teljes az életük. Ehhez számos feltétel szükséges, közülük az egyik, hogy megteremtsük a mindennapi mozgásnak, a testi és lelki feltöltődésnek a lehetőségeit, például a most átadott útvonallal – ezt már Révész Máriusz a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára mondta a szerdai átadón.

 

Hozzátette, az új útvonal a két település kerékpáros összekötésén túl egy jóval nagyobb kerékpáros úthálózatba is becsatlakozik és így már csak a Vértesben 150 kilométernyi út áll a kerékpározni vágyók rendelkezésére. Annak érdekében pedig, hogy erről minél többen értesüljenek különböző programokat – Vértes RING, Vándortábor – szerveznek a környékre. 

Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, a térség országgyűlési képviselője amolyan kitekintésként Csákvár fejlődéséről beszélt. Mint mondta a Pannónia Szíve egyik legfontosabb területe rohamos iramban fejlődött az elmúlt években, amelynek újabb bizonyítéka az elkészült útvonal. Az országgyűlési képviselő bízik abban, hogy az államtitkárság támogatásával a fejlődés a jövőben is folytatódik. 

Az átadót jelképes szalagátvágással zárták, majd a jelenlévők közül jó néhányan használatba is vették az új kerékpározható útvonalat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában