Pályaválasztási nap

2024.06.18. 11:39

Rendhagyó módon indult a nap a Tóvárosi Általános Iskolában (galéria)

Diákönkormányzati napot tartottak a Tóvárosi Általános Iskolában kedden. A felsős diákok pályaválasztást segítő programokon vehettek részt, míg az alsótagozatosok zenés, táncos előadásokat láthattak.

Gombor Lili

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Csengetéskor a Tóvárosi Általános Iskola diákjai kedd reggel a megszokástól előtérően az iskolapad helyett az udvar fáinak árnyékában telepedtek le, hogy a mentőszolgálat szituációs gyakorlata során megismerjék a segélyhívás és az újraélesztés szakszerű folyamatát.  A diákönkormányzati nap keretében a felsősöknek pályaorientációs napot tartottak, amelyen a diákok megismerkedhettek a rendőrség, a tűzoltóság, a mentőszolgálat, valamint a kormányhivatal munkájával. 

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Schnee Zoltánné, a Tóvárosi Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a diákoknak az idei diákönkormányzati napon a pályaorientációval kapcsolatos programokkal készültek, úgy mint bűnmegelőzés, KRESZ, katasztrófavédelem. – Főként az élet védelmével kapcsolatban láttak bemutatót a gyerekek. Mivel sporttagozatos iskola vagyunk, előfordul, hogy mentőt kell hívni. Nagyon sokat mozognak a gyerekek, testnevelésórán is történhet baleset, ezért a gyerekeknek is tudniuk kell, hogy baj esetén hogyan kell viselkedni. Iskolán kívül is érheti baj őket, mi pedig nagyon fontosnak tartjuk, hogy már általános iskolás korban felkészítsük a gyerekeket a segítségnyújtás szakszerű ellátására és önállóságra neveljük őket – fogalmazott az iskolaigazgató.

A nap során a mentők bemutatója mellett a felsős diákoknak alkalmuk nyílt a tűzoltóautó felfedezésére, amelyet nemcsak megnézhettek közelről, hanem be is mászhattak az autóba. A tűzoltóságtól pedig alapos tájékoztatást kaptak a gyerekek arról is, mi a teendő akkor, ha valahol, esetleg az otthonukban tűz üt ki. Az alsó tagozatos diákok mese- és táncelőadásokat néztek meg, valamint városismereti sétán vettek részt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában