Hagyományteremtő szándékkal hívták életre a programot

2024.06.30. 13:02

Sárkeresztúron először szerveztek aratónapot (galéria)

Feol.hu

„A hagyomány és a biztató jelen találkozása a sárkeresztúri aratónapon. Lelkes amatőrként magam is kaszát ragadtam” – írta közösségi oldalán Varga Gábor országgyűlési képviselő a szombati esemény után, melyről videót is posztolt.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

„Aratónap Sárkeresztúron a rekkenő hőségben, rengeteg kiváló ember társaságában. Köszönöm a nagyon kedves meghívást – kívánom, hogy még tudjunk nagyon sokszor így összejönni Önökkel, veletek!” – fűzte hozzá a térség országgyűlési képviselője. Hiszen szombaton a már elfeledettnek hitt hagyományok is megelevenedtek Sárkeresztúron: a program már korán reggel a sportcentrumban kezdődött, ahol az aratók paraszti viseletben fogadták az érkezőket. Innen a résztvevők együtt, nótázva vonultak a Virág utca végén található nagy búzatáblához. Ezt követően vette kezdetét a kézi aratás bemutatása, majd a jelenlévők a reggeli indulás helyszínén, a sportpályán fogyaszthatták el a „munkások ebédjét”. A program a Bella István Művelődési Ház udvarán vidám hangulatú aratóbállal zárult, a zenét Horváth Csaba szolgáltatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában