10 éve lett az álomból valóság!

2024.06.19. 15:30

Ünnepelt az ARAK "ükunokája" az ARAKocska (videó, galéria)

Az Alba Regia Atlétika Klub ükunokája is lehetne az ARAKocska, amelyet Babos Rita álmodott meg, szó szerint, hiszen álmában pattant ki az ötlet a fejéből pontosan 10 éve. Az álomból valóság lett, az első ARAKocskás gyermekekből pedig már felnőtt. Kedd este a Bregyó rekortánja csordultig megtelt ennek a nagy családnak a tagjaival, hogy együtt ünnepeljék 10. születésnapjukat.

Bagotai Zsanett

A nap egyik legjobban várt része természetesen a torta volt a gyermekek körében

Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

A hőség sem riasztotta vissza a legkisebbeket, akik izgatottan várakoztak, hogy a regisztráció után megkapják menetlevelüket, hogy aszerint teljesítsék a tízpróba feladatait. A közös bemelegítés után, pedig indulhatott is a matricák, és persze az élmények begyűjtése a különböző állomásokon. Volt minden, ami az atlétikához kapcsolódik természetesen, futás, ugrás, dobás. A felállított pontokon pedig az ARAK edzői és versenyzői várták a kicsiket, akik megmutathatták milyen gyorsan tudnak futni, milyen messzire tudnak ugrani és milyen nagyot tudnak dobni. 

A távolugrógödör népszerű pont kedd délután 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Akár egy vidámparkban, olyan hangulat volt a pályán, amit nevetés zengett be, az izgatottságot pedig tapintani lehetett a levegőben, és ahogy az lenni szokott a legjobb helyeken is, mindenki próbálta megkeresni a legrövidebb sort, hogy minél hamarabb az élmény részese lehessen. Mindeközben Babos Rita büszkén nézett körbe a pálya közepéről, akár egy édesanya a gyermekire, hiszen ha nem is szó szerint, de lényegében erről van szó, hiszen többször is elérzékenyült, miközben az ARAKocska elmúlt 10 évéről kérdeztük. 

Babos Rita (balról az ötödik) és segítőtársai, akik nélkül nem lenne ARAKocska
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

– Amikor megálmodtam az ARAKocskát a legkisebb korosztályt szerettem volna megcélozni, ehhez pedig Lengyel Kati nénit hívtam segítségül. Nyolc fővel indultunk, így valóban családias volt a hangulat, de szerencsére alkalomról alkalomra egyre többen lettünk, ám a családias jellege a foglalkozásnak nem változott. A lényeg mindig is az volt és az lesz, hogy élményt adjunk, miközben megtanítjuk őket a mozgás szeretetére, minél játékosabb keretek között, természetesen az atlétika legfőbb mozgáselemeit belecsempészve a feladatokba. 

A gátfutásba is belekóstolhattak a gyermekek 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Ahogy a Nap is ragyog az égen, úgy kezdtünk mi is ragyogni!

– Akik az első foglalkozásokra jöttek még 10 éve, ők mostanra már szinte felnőttek, van aki nagykorú és most már az ARAK-ban sportol. Ilyenkor érezzük azt, hogy jó az út, amin járunk, s reméljük még sok ragyogó és örömteli pillanat vár ránk. Mindenki akinek van kicsi gyermeke ők tudják, hogy mennyire őszinték és tiszták még, ami a szívükön az a szájukon. Kevés szívmelengetőbb pillanat van az ember életében, amikor egy kisgyermek átölel és azt mondja, hogy téged szeret a legjobban a világon.  Ezekért a pillanatokért éri meg csinálni minden egyes nap! 

A gyermekek önzetlen szeretete a legnagyobb kincs 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

Babos Rita azt is elmondta, hogy nem állnak meg dübörög tovább az ARAKocska, az ovis csoport jelenlegi vezetője Andorkáné Nyusa Viktória és Paulusz Kata, az iskolás csoportot pedig Bellér-Leiner Viktóriával csinálja közösen és reméli, hogy az álmait majd viszik tovább, hogy egyszer az "ükunoka" is megélhesse a 100. évfordulóját.

A legérzelmesebb pillanatok a torta felvágása előtt voltak, amikor együtt énekeltek kicsik és nagyok 
Fotó: Bagotai Zsanett / feol.hu

A szülinapi buli végén jöhetett a tombolahúzás, ahol nagy izgalommal várták a legkisebbek, hogy vajon üti-e valamilyen ajándék a markukat. Persze nem maradhatott el a torta sem, hiszen nincs születésnap torta nélkül. De nem is a tárgyak, nem is a süti az, ami igazán fontos, hanem az élmények, barátságok, nevetések, dicséretek, amiből bőven kijutott nemcsak ezen a napon, hanem az elmúlt 10 évben is. Hiszen mind tudjuk, hogy a legszebb pillanatok vannak ingyen, csak fel kell nőnünk, hogy ezt valóban értékeljük. 

Íme videós összeállításunk az eseményről: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában