Hírfolyam

2024.06.09. 06:49

Elkezdődtek a választások – Kövesse velünk az eseményeket!

A feol.hu-n egész nap követjük a Fejér vármegyei eseményeket az önkormányzati és európai parlamenti választásokon, majd este beszámolunk az eredményekről is.

Feol.hu

Dégen különleges módon adták meg a tiszteletet a választásoknak

Fotó: Bagotai Zsanett / FMH

Vasárnap tizenhárom óra alatt eldől, hogy kik lesznek a városok és a falvak polgármesterei. Június 9-én reggel hatkor nyitnak a szavazóhelyiségek. A napi eseményeket folyamatosan közöljük a feol.hu-n. Amennyiben lesz rendkívüli esemény, azonnal beszámolunk róla. Olvasóink a hírportálunk nyitóoldalán grafikonok segítségével tekinthetik át a választási részvételt, majd este az eredményeket a vármegyei közgyűlésből, illetve a városokból.

 

A feol.hu egész nap, szinte percről percre követi az eseményeket, majd este beszámolunk az eredményekről is. Addig is mutatjuk az általános tudnivalókat! 

 

6:00 Kövessék velünk élőben a választások kezdetét! 

Élőben jelentkezünk Székesfehérvárról, Felsőváros városrészből, ahová meg is érkezett a nap első szavazója. Érdemes tisztázni, hogy szavazáskor a zöld színű papír a nemzetiségi önkormányzatok szavazólapja, a kék az európai parlamenti képviselők, a sárga színű a polgármesterek, a fehér színű pedig az önkormányzati képviselőkre leadható szavazati papír lesz. A hozzájuk tartozó borítékok a szavazólapok színével megegyezők. Jó szavazást mindenkinek!

Felsőváros első szavazója Mattern János volt.

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

A szavazókör elnöke pedig Torma Kinga Regina.

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

 

6:24 Kápolnásnyéken néhány perccel reggel 6 óra után sétált be az első szavazó

 

A Helyi Választási Bizottság elnökétől, Szabó Ferenctől a helyszínen megtudtuk, hogy Kápolnásnyéken négy szavazólapot kell kitölteniük a választóknak. Videónk IDE kattintva megtekinthető. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

7:40 Tündérszépünk volt az első szavazó Bicskén! 

 

A vármegye északi részén is elkezdődött a voksolás! Bicske városában az első szavazó nem más volt, mint Vicz Lara, aki idén a Tündérszépek versenyünkön is részt vett. Fiatal kora ellenére elhivatottságát jól mutatja, hogy családjával elsőként járult az urnához, ráadásul életében először. A nagy pillanatról Bálint Istvánné, Bicske polgármestere is megemlékezett közösségi oldalán.

Forrás: Bálint Istvánné közösségi oldala

 

8:15 Élőben Sukoróról! 

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke családja kíséretében már leadta szavazatát.

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

Honlapján a Nemzeti Választási Iroda bizonyos időközönként beszámol az országban, így a Fejér vármegyében történt rendkívüli eseményekről is. Kattints ide! 

 

8:30 Paulus Imre a béke mellett tette le a voksát 

 

Paulus Imre a béke mellett tette le a voksát az István Király Általános Iskolában Fehérváron a reggeli órákban. Ebben a gondolatában megerősítette a családi dráma is, amelyet édesanyján keresztül élt meg, aki megtapasztalta már a háború borzalmait, ami a halálát okozta végül.

 

9:05 Vargha Tamás országgyűlési képviselő is leadta szavazatát Székesfehérváron a Rákóczi iskolában. Kövessék élőben itt! 

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

9:15 Szabadbattyán Ifjúsági Egyesületének elnöke, Pletser Ádám is letette szavazatát

Fotó: Bagotai Zsanett / FMH

Elmondta, fontos, hogy éljünk a demokratikus jogunkkal illetve felelősségünk, hogy a következő öt évben a választás eredményeképp hogyan zajlik majd településeink élete. Tekintsék meg a helyszínen készült videónkat!

 

9:30 Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is leadta szavazatát. Élőben közvetítünk!

Szavazata leadása után kérdeztük a polgármestert a mai választás fontosságáról a Felsővárosi Közösségi Ház épülete előtt. 

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

9 óra után nem sokkal a Felsővárosi Közösségi Házban lévő szavazókörben a részvételi arány 13% volt. 

 

9:50 A választások menetrend szerint zajlanak Polgárdiban is

 

Bár megszólalt a riasztó Polgárdi 2. számú szavazókörében, a helyi általános iskolában, de más speciális esemény nem történt, így a választások menetrend szerint zajlanak, mondta el Krisztián Nóra a helyi választási bizottság elnöke, aki hozzátette, jóval többen érkeztek a reggeli órákban mint a korábbi években.

Krisztián Nóra, a Polgárdi választási bizottság elnöke
Fotó: Bagotai Zsanett / FMH

 

10:42 Tessely Zoltán országgyűlési képviselő Csabdiban a kultúrházban adta le szavazatait két lánya és felesége társaságában. Kisebb lányának, Borbálának az idei volt az első szavazása. Élőben közvetítünk a helyszínről: 

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

11:26 Törő Gábor országgyűlési képviselő is leadta szavazatát családja társaságában Móron, a Táncsics Gimnáziumban. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

11:37 Varga Gábor, Dél-Fejér országgyűlési képviselője is élt szavazati jogával Cecén a 2. számú szavazókörben. 

 

A képviselő kihangsúlyozta a béke fontossága mellett , a helyi közösségek élete is előtérbe kerül a mai választásokon, de ne felejtsük el Európa jövője is a választópolgárok kezében van. A képviselőnek különösen fontos volt a mai alkalom hiszen fia, Varga Gábor Levente első szavazóként adta le voksát, ami rámutat, hogy a fiatalok is fontos szereplői a választásoknak, hiszen ők jelentik a jövőt.

Varga Gábor és fia Cecén
Fotó: Bagotai Zsanett / FMH

Az országgyűlési képviselő fia, Varga Gábor Levente is leadta szavazatait első szavazóként. Elmondta, hogy sokat jelent számára ez az alkalom és örömmel vette át az apró kis ajándékot, amit első szavazóként kapott.

 

12:23 Tolcsvay Béla zeneszerző, zenész és énekmondó érkezett a Művelődési Házba Pázmándon, hogy kedvesével együtt leadják szavazatukat. Élőben Pázmándról! 

Tolcsvay Béla és felesége
Fotó: Déri Brenda / FMH

 

Fejér vármegye országgyűlési képviselői is leadták szavazataikat. 

 

13:43 Sárbogárdon utolsó alkalommal ült az elnöki székbe Szabó Lajosné

 

Szabó Lajosné, a 8. számú választókör elnöke elmondta, eddig rendben zajlottak a választások, bár tapasztalatai szerint kicsit kevesebben érkeztek, ám délutánra több választópolgárra számítanak!

 

14:03 Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere és családja is leadta már szavazatát.

Sükösd Tamás és családja 
Fotó: Bagotai Zsanett / FMH

Szabadbattyánban négy szavazókörben voksolnak a választópolgárok. Amint a szavazatszámláló bizottság elnökétől megtudtuk: a szavazókörbe folyamatosan érkeztek, érkeznek a választópolgárok, és adták le, adják le szavazataikat.

 

15:30 A dégi választókerületben különleges módon adták meg a tiszteletet a választásoknak

 

Illés Bence és Tóth Valentina népviseletben érkezett leadni szavazatát, és kérésünkre még táncra is perdültek! 

 

15:55 Vajtáról jelentkezünk!

 

A megye legdélebbi részén, Vajtán jártunk, ahol a legendás pecsét történetén kívül a legmosolygósabb bizottsággal találkoztunk és Takács Nándor Istvánné a bizottság elnöke azt is elmondta, hogy a település több mint 50 százaléka leadta már szavazatát.

Fotó: Bagotai Zsanett / FMH

 

16:10 Az agárdi Chernel iskolában L. Simon László is leadta a szavazatait. Itt délután 16 óra után már 50%-os volt a részvételi arány. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

17:05 A 15 órási összesítésnél már 43%-os részvételi arány volt megyeszékhelyünkön is, azaz 15 óráig több mint 33 ezren mentek el szavazni a választópolgárok közül - írja a valasztas.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában