Testvértelepülési találkozás

2024.07.05. 15:00

A szívükbe égett az esemény varázsa

A daruszentmiklósi iskolában tartották a Miklósfalvával való testvértelepülési találkozást, a Magyar Hagyományőrző és Lovas Egyesület rendezvényét.

Bokányi Zsolt

A találkozás!

Fotó: Varga Gábor közösségi oldala

Remek hangulatban zajlott a daruszentmiklósi iskolában a testvértelepüléssel, Miklósfalvával való találkozás és a közös nyári tábor, amin részt vett és örömmel fogadták Varga Gábor országgyűlési képviselőt is, aki saját közösségi felületén is elismerően és kedves gondolatokkal méltatta az alkalmat, iletve a szervezőkkel együtt kihangsúlyozták, akik részt vettek a programon, biztos hogy egy igazán szép élménnyel gazdagodtak, hiszen volt ott minden: íjászat, vetélkedők még csikós bemutató is. 

Nekigyűrkőzés a feladatoknak! 
Fotó: Varga Gábor közösségi oldala

Öröm volt látni, hogy milyen jól szórakoztak a gyerekek, akik megismerkedtek a lovas hagyományokkal, egy látványos és igen csak izgalmas bemutató keretében, ahol a ló és az ember szinte eggyé vált a közös feladatokban, és persze a bátrabbak még meg is simogatták az állatokat, de gyakorolhatták az íjászat tudományát is az érdeklődő gyerekek ha kedvük támadt hozzá. A résztvevők emléklapot kaptak, de szinte biztos, hogy enélkül is beleégett a szívükbe a Benedek Elek iskolában szervezett rendezvény. 

Beleégett a szívükbe a Benedek Elek iskolában szervezett rendezvény. 
Fotó: Varga Gábor / Facebook

 

Néhány gondolat Daruszentmiklós testvértelepüléséről, Miklósfalváról: 

Székelyudvarhelytől 9 kilométerre dél-délnyugati irányban, a Hodos- és a Szőke-patak összefolyásánál fekszik. A falu részei Alszeg (Ocfalva felé eső rész), Felszeg (Ábránfalva felé), Kányádszeg (Kányád felé). Első okleveles említése 1332-ben történik, az 1809. évi insurrectionalis összeírás szerint 20 család lakta. 1910-ben 285, 1941-ben 312, 1992-ben 199 lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Udvarhely vármegye Udvarhelyi járásához tartozott. A második bécsi döntés utáni négy évben újra Magyarországhoz tartozott. A lakosság teljes egészében magyar nemzetiségű, túlnyomórészt református vallású. Temploma 1882-ben épült, előtte áll a falu két világháborús hőseinek emlékoszlopa, illetve az ezredfordulón felavatott millenniumi emlékkő.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában