Cél, a határon túli magyarlakta területek felfedezése

Megjelent a Határtalanul program legújabb pályázati kiírása, amely a 2024/2025-ös tanévre szól. A kezdeményezés lehetőséget biztosít a hetedikes diákoknak arra, hogy felfedezzék a határon túli magyar területeket és így erősítsék nemzeti identitásukat és összetartozás-érzésüket.

Gombor Lili

Már elérhető a határtalanul program 2024/25-ös tanévre szóló kiírása – jelentette be Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. A programmal magyarországi hetedikesek utazhatnak a szomszédos országok magyarlakta területeire. A program "fantasztikus lehetőség, hogy a gyerekek megtapasztalhassák a magyarság gazdag kultúráját és történelmét" – írta közösségi oldalán a Fejér Vármegyei Kormányhivatal.

Az államtitkár kiemelte, hogy a 2011-ben indított Határtalanul program célja, hogy valamennyi közoktatásban tanuló magyarországi fiatal tanulmányai során legalább egyszer eljusson a szomszédos országok magyarlakta területeire a magyar kormány támogatásával. Hozzátette: a kirándulások során a gyerekek nemcsak megismerik a határon túli területek tájait, természeti kincseit és épített örökségét, hanem személyes benyomást szereznek és kapcsolatokat építenek ki a külhoni magyar gyerekekkel, közösségekkel.

Az idei felhívás több újdonságot is tartogat: megemelkedett a kísérők napidíja és a kilométerdíj, az elszámolható költségek közé bekerült a helyi termelők meglátogatása során felmerülő költség, a választható programelemek között pedig újdonságként szerepel a várpalotai Trianon Múzeum meglátogatása is – olvasható a pályázat honlapján.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában