Régi hagyomány

2 órája

Falunap: Harminc éve minden augusztusban

A hamarosan érkező alkalom Mátyásdomb éves rendezvényei közül egyértelműen a legnépszerűbb.

Bokányi Zsolt

A települési falunap a legkedveltebb program

Fotó: A szervezők

Mátyásdomb községben a Falunap több mint harmincéves múltra tekint vissza, mely minden év augusztusában kerül megrendezésre, ami egy egész napos programsorozatot foglal magába. Az esemény fő célja az összetartozás érzésének megerősítése, a generációk közti szakadék áthidalása, valamint mindenekelőtt a felhőtlen szórakozás lehetőségének biztosítása. – Minél színesebb programokkal igyekszünk elérni, hogy a lehető legtöbb ember látogasson ki a rendezvényre, mert nincs is jobb közösségépítő erő, mint a közös programokon való találkozás és az élményszerzés. A Falunap e tekintetben átvette a régi búcsúk hagyományát, melyre a leszármazottaknak kötelességük volt hazalátogatni. Manapság ez a hagyomány a Falunap létrejöttével öröklődik tovább. – mondta el Dudar Rebeka közösségszervező. 

Falunapra készülnek
Idén is szórakoztató falunapra készül a falu! (A fotó illusztráció egy korábbi alkalomról)
Fotó: az önkormányzattól

2024. augusztus 10-én tartják a rendezvényt, melynek elsődleges helyszíne a település központjában elhelyezkedő közpark, annak szívében pedig egy hatalmas szabadtéri színpad. A rendezvény a helyi önkormányzat és a szintén helyi Gyermekvilág Mátyásdomb Alapítvány, továbbá a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából jön létre. A minden évben érkező árusok már napokkal a rendezvény előtt elfoglalják jól megszokott helyüket a köztér minden területén. Kora reggel a hűvös park mélyében, a rendezvénysátrak alatt a főzőverseny résztvevői felállítják üstjeiket, valamint elkezdődik a kispályás labdarúgó torna, melyet Ifj. Herczeg István és családja szervez meg, a főzőversenyt pedig Ignácz Zoltán alpolgármester úr bonyolítja le. - Hagyományként tekintünk arra, hogy a délelőtt érkezőket a főzőverseny résztvevői vendégeljék meg egy kiadós ebéddel. A fellépők listáját a Sajtkukac Duó kezdi 14 órakor egy interaktív gyerekműsorral, majd a gyerekek megismerkedhetnek a Disneylander előadás szereplőivel is. 16 órakor a szomszéd településről, Kislángról érkező Sweet DreamsTánc-Sport Egyesület táncosai szórakoztatják a nézőket színvonalas színpadi táncukkal. A táncos műsor után ünnepi beszédet mond Lelkes Tibor polgármester úr. 17 órai kezdettel Dudar Feri mulatós előadását láthatjuk a szabadtéri színpadon. A hangulatot tovább fokozza Kis Grófo, majd fellép Varga Viktor, őt követi a Kredenc együttes, végezetül pedig az Ámokfutók együttest láthatjuk és hallhatjuk a színpadon. A fellépések után a falu bármely pontjáról jól láthatjuk a tűzijátékot, ezt követően egy helyi előadó, Vilcsek Dániel – DNSZ bemutatja tehetségét, az est zárásaként, az utcabálon a Boldog Band zenél hajnalig. – tette hozzá a közösségszervező szakember. A főbb programokon kívül a gyermekeknek lehetőségük nyílik egész nap ingyenes használni az ugráló várat, valamint rendelkezésükre áll a csillámtetoválás is. A legbátrabbak felülhetnek a legkülönfélébb vidámparki játékokra, valamint a rendezvény ideje alatt kirakodóvásár, lufi hajtogatás várja majd az érdeklődőket.

Ismerjük meg Mátyásdombot: Az én kedves kis falum sorozatban bemutatkozott Mátyásdomb is! 




 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában