Remek hangulat

2 órája

Fogathajtó találkozó a Szabolcs Napok szombatján

Forrt a babgulyás, tüzesen sütött a ’nap sugára’ s érkeztek a fogatok a Szabolcs Napok szombati rendezvényére. A lovak vágtattak, a fogatok száguldottak, a szalmakalapok lobogtak a szélben.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ötödik alkalommal szervezték meg július 27-én, szombaton a fogatos találkozót Pusztaszabolcson, ahol az idei Szabolcs Napok és harmadik, befejező napjára várták a szemlélődőket, szurkolókat és természetesen magukat a fogatokat is. Ha a nap melege nem hevítette eléggé a résztvevőket, akkor segített még a forró babgulyás is, melyet kétszáz főre készítettek a helyszínen. A Dancs István szervezte fogathajtó találkozó remek hangulatban telt, a zenére vonuló fogatokra sokan voltak kíváncsiak.

- A fogatos találkozót a 23 éves, fogyatékkal élő fiam örömére szerveztem először és azóta is – árulta el a feol.hu-nak az édesapa, aki fiával maga is részt vett a fogatos bemutatón. Az eseményre a környékről érkezett hét pónifogat és tizenöt nagyfogat – tudtuk meg, ahogy azt is: a kettes fogatok mellett felvonult egy négyes fogat is a közönség előtt. A pusztaszabolcsi résztvevők mellett jöttek Zsámbékról, Csákvárról, Lovasberényből, Dunaföldvárról és Ráckeresztúrról is résztvevők a találkozóra.

A fogatos találkozó végén együtt vonultak fel a résztvevők, majd a program éjszakai focival folytatódott a műfüves pályán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában