Már lehet regisztrálni

2024.07.05. 18:00

Nyugdíjasok Ki Mit Tud versenyére lehet jelentkezni!

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ 2024-ben újra megrendezi a Fejér vármegyei nyugdíjasok és nyugdíjas csoportok kulturális seregszemléjét. A versenyre azoknak a nyugdíjasoknak a jelentkezését várják, akiknek az előadóművészet, képző-, ipar- és népművészet bármely ágában bemutatásra érdemes műsora, alkotása van.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) 2024-ben újra megrendezi a Fejér vármegyei nyugdíjasok és nyugdíjas csoportok kulturális seregszemléjét. A versenyre azoknak a nyugdíjasoknak a jelentkezését várják, akiknek az előadóművészet, képző-, ipar- és népművészet bármely ágában bemutatásra érdemes műsora, alkotása van. A versenyre jelképes regisztrációs díj ellenében lehet nevezni.

A rendezvény céljairól Kenyér Ágnes, az SZKKK PR-marketingkommunikációs vezetője beszélt lapunknak. – A Szenior Ki Mit Tud-ot korábban Nyugdíjas Ki Mit Tud néven rendeztük meg, azonban az utóbbi években nem tudtuk megtartani ezt a rendezvényt. Idén két kategóriában várjuk a nyugdíjasok jelentkezését, akik előadóművészet és alkotóművészet kategóriákban mutathatják meg tehetségüket. A nevezett alkotásokat és a bemutatott produkciókat szakértő zsűri értékeli majd, amely egyúttal tanácsokkal is segíti a versenyzőket. Bízunk abban, hogy a verseny egyfajta találkozási pontot is jelent majd a nyugdíjas kluboknak, csoportoknak vagy akár az egyedül érkező/nevező nyugdíjasoknak, ahol összejöhetnek, megmutathatják tudásukat, tehetségüket. S egyik fő célunk, hogy közösségépítő szereppel is bírjon a rendezvény, ahol reményeink szerint új párbeszédek, együtt gondolkodások és kapcsolatok kezdődőnek majd el – mondta Kenyér Ágnes.

Az előválogatókat október 7–11. között, a jelentkezők létszámát figyelembe véve 8.00–14.00 óra között tartják a Táncházban (Székesfehérvár, Malom u. 6.). Az előválogatók ideje alatt háromfős zsűri értékeli a bemutatott produkciókat, akik bronz, ezüst, arany és kiemelt arany minősítéseket adnak majd át.  A zsűri tesz javaslatot a Gálaműsor produkcióira. A Gálaműsort október 27-én, vasárnap 10.00 órakor tartják a Vörösmarty Színházban.

 

Nevezési kategóriák

Az egyéni fellépők produkciójának ideje maximum öt perc, a csoportos produkció esetén a műsoridő maximum nyolc perc.

Az előadó-művészeti kategóriába bármely zenei műfajt képviselő énekes és hangszeres produkcióval, vers- és prózamondással, színjátékkal, tánc és általában minden színpadon előadható, egyéni vagy csoportos műsorszám bemutatásával lehet jelentkezni. A kategóriában egy előadó több produkciója esetén minden egyes önálló előadó-művészeti produkcióhoz külön nevezési lap kitöltése és az ehhez kapcsolódó regisztrációs díj befizetése is szükséges!

A képző-, ipar- és népművészeti kategóriába bármely tárgyalkotó művészeti ágat képviselő alkotással lehet nevezni, amely lehet festmény, grafika, kisplasztika, hímzés, csipke, kerámia, fotó, ékszer stb. A kategóriába több darabból álló (maximum három) alkotás is nevezhető (sorozat). Képző-, ipar- és népművészeti kategóriában egy alkotó egy nevezés során egy alkotással jelentkezhet. Egynél több alkotás (vagy egynél több sorozat) nevezésénél új nevezési lap kitöltése és az ehhez kapcsolódó regisztrációs díj befizetése szükséges!

 

Jelentkezés

Az eseményre papíron és online lehet jelentkezni. A szervezők előnyben részesítik az online nevezést! A papíralapú jelentkezés határideje személyesen 2024. augusztus 30., péntek 16.00 óra, postai úton – a postára adás dátuma szerint – 2024. augusztus 30., péntek. Az online jelentkezés határideje 2024. szeptember 2., hétfő éjfél. Az egyéni nevezés díja bruttó 1.000 forint, csoportok nevezés (2 vagy több fő) bruttó 3.000 forint. További részletek a felhívásban olvashatóak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában