Elismerés

3 órája

Pusztaszabolcs: új díszpolgárt köszöntöttek

Új díszpolgárt köszöntött a Szabolcs Napok ünnepségén a város, de számos egyéb elismerést is átvehettek a Pusztaszabolcs közösségéért tevékenykedők pénteken.

S. Töttő Rita

Fotó: Bartókné Piller Magdolna

Koncertekkel folytatódott július 28-án, pénteken az idei Szabolcs Napok Pusztaszabolcson. A csütörtökön kezdődött programsorozat pénteki napja a Fould-Springer-Wooster kastély kertjében vette kezdetét, ahol szép számmal gyűltek össze a vendégek a Diósdi Fúvosok, a helyi Harmónia Klub énekkara és az Ezerránc Tánegyüttes műsorára.

A leköszönő polgármester, Simonné Zsuffa Erzsébet búcsúzott a megnyitón a közönségtől. Szólt felelősségről, szolgálatról, a város alapjairól is, majd így köszönt el: „Az idő lejárt, leteszem a lantot! Isten óvja Pusztaszabolcsot! Isten áldja meg Önöket!”

Fotó: Bartókné Piller Magdolna

A Szabolcs Napok megnyitójának köszöntőjét követően Mészáros Lajos országgyűlési képviselő és a polgármester adtak át elismeréseket. A Jó tanulók Vándorkupáját Németh Dzsenifer Dorina Kovács Natália Leila vehette át, de elismerésben részesült Piróth Petra is, aki azonban személyesen nem tudta átvenni a díját Szőke Bálint tavalyi díjazottól. A Pusztaszabolcs Sportjáért díjat Simon Boldizsár kapta, kimagasló sport tevékenységéért. 

Fotó: Bartókné Piller Magdolna

Szintén elismerésben részesült Gábor Attila, Somogyvári Attila és Oroszi Norbert edzők, valamint a felnőtt kategóriába átlépő pusztaszabolcsi eredményes, fiatal focicsapatuk. A Pusztaszabolcs Közszolgálati Dolgozója kitüntetést Farkas Tímea a Családsegítő vezetője vette át, a Közoktatás kiválósága elismerést pedig Ádámné Farkas Beáta nyugdíjba vonuló pedagógus és Györök Józsefné óvodatitkár kapta. Közszolgálati munkájáért elismerésben részesült Novák Barnabásné, a polgármesteri hivatal dolgozója, a Pusztaszabolcsért emlékplakettet Vezér Ákos jegyző és Kátai György képviselő vették át.

Fotó: Bartókné Piller Magdolna

Az idei évben a díszpolgári címet Nemet József baptista lelkész vehette át. Az ünnepségen polgármesteri elismerő címet is adományozott a városvezető, melyet Pappné Bánóczi Ilona aranydiplomás pedagógus, Tomasek Edina és Tomasek Eszter a Styx Temetkezési Vállalat tulajdonosai és Somogyi Béla erőemelő bajnok vehetett át. Fánczó Sándor 30 éves, Kovács Jenő 10 éves polgárőri szolgálatáért kapott oklevelet, Mézes Zoltán pedig a Legszebb konyhakertek pusztaszabolcsi díjazottjainak adta át az okleveleket. Batykó Szilvia által készített madáretetőkkel köszönte meg polgármesterasszony a konyhakertek zsűrijének, Mézes Zoltánnak, Mészáros Zoltánnak, Nagy Gábor Lórántnak és Iszpravnikné Kovács Györgyinek négyéves odaadó munkáját. Az ünnepség koncerttel és utcabállal zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában