Számtalan a lehetőség

2024.07.04. 18:00

Rengeteg tábor indul Móron és környékén

Az iskola véget ért, itt a nyári szünet, ám a szülők többsége dolgozik, ezért jól jöhet egy nagyszülő önfeláldozása, vagy egy nyári tábor lehetősége. Az aktív nyugdíjasokkal töltött idő minden generációnak előnyös, ám azért fontos, hogy a gyerekek a kortársaikkal is együtt lehessenek, ezért kicsit körülnéztünk tábor ügyben.

Palocsai Jenő

Fontos, hogy a gyerekek a kortársaikkal is együtt lehessenek

Forrás: Illusztráció / pexels.com

A vértesi erdőben

Nyári Erdei Kalandtábor indul a Vajda János Erdészeti Erdei Iskolában. Mottójuk: Fedezzük fel együtt a Vértes erdeit! A táborozás során minősített erdőpedagógiai foglalkozások, növény-állatismeret, interaktív előadások, bogarászás és persze szalonnasütés is lesz, mármint annak, aki jelentkezik a [email protected] e-mail címen.

Az első, 3 napos napközis turnus július15-17 között élvezheti a Vértes adta csodákat. Őket a második turnus követi, melynek ifjú tagjai 4 napos napközis táborban tölthetik a vakáció egy részét, 07.30-08.02 között.

A harmadik turnus kicsit még hosszabb, hiszen ez a csapat 5 napos napközis táborban vehet részt 08.05-09 között. Az adott időszakban erdőpedagógiai foglalkozások, túrák, kirándulások lesznek, illetve elrejtve egy meglepetés program is várja majd a gyerekeket.

A 7-12 éves közötti táborlakók számára mindig 7:30 és 8 óra között van a gyülekező és délután négytől fél ötig kell elhagyni a tábor területét.

Növény-állatismeret, interaktív előadások, bogarászás és persze szalonnasütés is lesz a Nyári Erdei  Kalandtáborban
Forrás: Illusztráció / pexels.com

Néptánc és népzene

Különleges, meglehetősen zárt, emellett nagy hagyománnyal bíró szünidei program az idén 33 éves Métatábor. A teljesen zárt körű táborba csakis az online jelentkezési lapot kitöltött táborlakókat fogadják.

– A Méta tábor 1991-ben indult, azóta is minden év júliusában rendezzük. Táborunkban magyar hangszeres népzenét, táncot és éneket tanulhatsz. A helyszíneket igyekszünk úgy kiválasztani, hogy kisebb falvakban legyünk, távolabb a nagyobb településektől, lehetőleg ingerszegény környezetben. Erre azért is van szükség, hogy a táborlakók kellőképp rá tudjanak hangolódni az igen kemény munkára, ne vonja el a figyelmüket semmi és nyugodtan tudjanak pihenni a kevés szabad idejükben – áll a tábor közleményében, melyből az is kiderül, hogy szinte végig csoportos hangszeres oktatás folyik, hallás után, kézről, melynek lényege az utánzás. Az utolsó napon a táborlakók részére a tanárok "feljátsszák" az elmúlt hét anyagát, hogy otthon is tudjanak gyakorolni, emlékezni. Ugyanezeket a dallamokat megkapják kottában és eredeti felvételen is.

Kastélyi kalandozások

Móron, a Lamberg-kastélyban 8-12 év közötti gyermekeket fogadnak minden évben, több turnusban. Idén, az első csapat már majdnem végzett is, hiszen július 01-05-ig vettek részt a színjátszó táborban, ahol megismerkedhettek olyan alapokkal, mint a színjátszás és improvizáció, kreatív drámajátékok, díszlettervezés és persze nem maradt el a jókedv és a nevetés sem.

Július 08-12. között zajlik majd a KEREKÍTEM-GOMBOLYÍTOM kézműves tábor, ami minden olyan gyermeknek jó, aki szeretne többféle kézműves technikát kipróbálni, önfeledt társasjáték csatákat vívni és vidám "rókavadászaton" is részt venni.

A másik kettőhöz hasonlóan a harmadik turnus esetében is 20 fős a létszám, ám az augusztus 5-9. közötti időszakban tánctábort tart a Lamberg-kastély Művelődési Központ. A szervezők így biztatják az érdeklődőket:

– Ha szeretsz táncolni, de nem tudsz, nálunk nem akadály. Csatlakozz hozzánk egy felejthetetlen nyári kalandra, ahol minden napra jut játék, kézműveskedés, kikapcsolódás, és persze sok- sok zene és tánc.

A kastély táboraira kizárólag e-mailben lehet jelentkezni, a [email protected] címen.

A bodajki alkotótáborban olyan programok lesznek, mint például a festés, horgolás, varrás na és persze a kirándulás
Forrás: Illusztráció / pexels.com

Alkoss egy új ruhát!

Van egy speciális táborozási lehetőség Bodajkon 07.29-08.02 között. Az alkotótáborban olyan programok lesznek, mint például a festés, horgolás, varrás na és persze a kirándulás. A Kiss Mónika vezette alkotótáborra a [email protected] lehet jelentkezni. A tapasztalt vezető így buzdítja az érdeklődőket:

– Idén, 2024-ben is ez lesz a legmenőbb nyári tábor a környéken. Gyere el és készítsük el együtt az első saját nyári ruhádat – fogalmaz Kiss Mónika, aki betöltött 6 éves kortól 99 éves korig táboroztatja a jelentkezőket.

Persze még van számos lehetőség arra, hogy Móron, vagy a környékbeli településeken hasznosan, tartalmasan teljen a nyári szünet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában