Művészet és hagyomány

2 órája

Sztárfellépők is lesznek a búcsú ünnepén

Jövő hét pénteken tartja Isztimér a legnagyobb ünnepét. A Szent Anna által óvott katolikus templom búcsúja vasárnap lesz, ám a nagy ünnepre való tekintettel az önkormányzat is átadja az arra érdemeseknek a díjait és sztárfellépők is lesznek.

Palocsai Jenő

Természetesen ha már búcsú, elmaradhatatlan a dodzsem és a körhinta

Fotó: Illusztráció: Török János / Délmagyarország

Július 26-án, pénteken kezdődik Isztiméren az Anna-napi búcsú. A háromnapos rendezvény kiállítás megnyitóval kezdődik 18:00 órakor a művelődési házban. Az NMI által szervezett és az önkormányzat által támogatott ASzakkör-ön készített kézimunkák szerepelnek majd a tárlaton. Babahorgolás volt idén a porondon, és ennek záróprogramja is egyben ez a kiállítás, de az előző évi szakkörök munkáiból is állítanak majd ki, többek között quillinget, papírfonást és hímzéseket.

Sztárfellépők is lesznek a búcsú ünnepén
Sztárfellépők is színesítik a programot, pénteken Kollányi Zsuzsi lép színpadra
Fotó: Illusztráció: Tóth Imre / Hajdú-bihari Napló

Sztárfellépők a színpadon

A kiállítást követő órákban, 21:00-03:00-ig Kaiser Tamás és Boróka zenél, és közben színpadra lép egy sztárvendég, Kollányi Zsuzsi.

Szombaton lesz az önkormányzatok ünnepsége. Ennek keretében, ahogy minden évben, a helyi és a német nemzetiségi önkormányzat elismeréseit, kitüntetéseit adják majd át. Délután ötkor Kósa Zsolt énekes lép színpadra, majd 21 órától éjjel háromig Lesliee Thrush zenél, aki csak addig pihen, amíg a sztárvendég, a Happy Gang lép a közönség elé.

Szentmise és koszorúzás

Július 28 . vasárnap, a szentmise napja. A búcsúi liturgia a Szent Anna Római Katolikus Templomban lesz és közreműködik az Edelweiß kórus. Ezt követően, ahogy minden évben, úgy most is megkoszorúzzák a templom melletti emlékműveket.

Az ünnepi ebéd után is lesz még program vasárnap, ugyanis 17 órától ünnepi litánia lesz a katolikus templomban, ahol egy olyan orgonakoncert követi az imát, melyet Mórocz Tamás plébános tart.

És hát természetesen ha már búcsú, hát három napig büfé, körhinta, dodzsem, céllövölde, árusok, kézművesek, és minden, amit az évek alatt megszokhattunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában