Célok, tervek

1 órája

Új időszámítás kezdődik a település életében az új polgármesterrel

Tervek, célok, folyamatban lévő beruházások és az ipari park sorsa – ezekről beszélgettünk Kovács Péterrel, Szabadbattyán új polgármesterével.

Déri Brenda

A falunapon Kovács Péter polgármester köszöntötte a helyieket

Fotó: Törő Gábor FB-oldal

Semmiképpen sem mondható szokványos esetnek, hogy egy frissen megválaszt polgármester előbb kerül hivatalába, mint ahogy letelne a jelenlegi polgármester megbízási ideje. Szabadbattyán esetében azonban ez történt, ugyanis a településen hónapok óta az alpolgármester töltötte be a polgármester feladatkörét a korábbi lemondás miatt. A június 9-i választást követően azonban a településen élők döntő többsége Kovács Péternek szavazott bizalmat, így ő megválasztása után nem sokkal el is foglalta hivatalát. De hogyan fogadta őt a jelenlegi képviselő-testület? Mik a céljai és tervei a jövőre nézve? E két legfőbb kérdésre kerestük a választ a vele készült interjú során.

Új időszámítás kezdődik a település életében az új polgármesterrel
Nemrég nagysikerű falunap volt a településen, ahova Törő Gábor a térség országgyűlési képviselője is ellátogatott
Fotó: Törő Gábor FB-oldal

Pozitív csalódás érte a képviselő-testülettel kapcsolatban

– Ahogy az egy új munkahely kapcsán lenni szokott a már ott dolgozókban és az újonnan érkezőkben is van egyfajta tartás. Ez bennem is megvolt, de pozitív csalódás ért. Kevés ennyire összeszokott, egymást segítő csoportdinamikával találkoztam, mint ami itt fogadott. Könnyen és gördülékenyen zajlik a közös munka és a munkamegbeszélések, testületi ülések is jó hangulatban telnek – fejtette ki Kovács Péter.

Nagy céljai vannak a jövőre nézve

– Szeretném, ha környékbeli iskolákhoz, óvodákhoz hasonlóan mi is tudnánk nagyokat fejlődni. Szeretném, ha növekedne az óvoda felhasználható területe, akár új szintek gyarapodásával és egy energetikai felújítás is időszerű volna. Az iskola kapcsán pedig nagy álmom egy modern és korszerű tornacsarnok – számolt be két legfontosabb elképzeléséről, de ezentúl azt is megtudtuk, hogy egy kamaszbarát település kialakításán is munkálkodik, ahol a gyerekek és fiatalok kedvükre programozhatnak és bandázhatnak. 

Útfejlesztés a külső településrészeken 

Nemrég fejeződött be Emmarózában egy nagymértékű úthálózat felújítás, amellyel sokat javult az ott lévő utak minősége, de ez még az előző testület munkájának köszönhető. A polgármester azonban szeretné, ha a jövőben Lajostelep is átesne hasonló útfejlesztésen, amellyel akár rácsatlakoznának a Tác felé vezető kerékpárútra is. 

Továbbá ’megörökölte’ a Mártírok útján lévő járdafelújítást, amely jelenleg még átadás-átvétel előtt áll. Erre az útra egyébként a későbbiekben tervezi a forgalomlassítók lerakását, minimalizálva ezzel a gyorshajtókat. 

Az illegális hulladékok felszámolása is feladat még 

Mint sok más településen, úgy Szabadbattyánban – főleg a határok mentén – nagy probléma az illegális hulladéklerakás, több ilyen gócpont van a községen belül és kívül is. Nemrég azonban sikerült felszámolniuk egy Somlyóban lévő gócpontot, ahol a kialakult dzsungelszerű erdőtől is mentesítették a területet. 

Vannak kizáró tényezők

Sokakat foglalkoztat az ipari park sorsa, ezzel kapcsolatban Kovács Péter úgy fogalmazott, hogy bármelyik cég is választja ezt telephelyéül az biztos, hogy tevékenységük nem fog járni zaj- és porszennyezettséggel, valamint környezetkárosító hatással. Ezek ugyanis kizáró okok. Mindenesetre a település érdekeit nézve örülne, ha mielőbb lenne megfelelő beköltöző, mert Szabadbattyánnak jól jön az onnan befolyó iparűzési adó. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában