Kifejezetten a lurkók kérése volt

2024.07.04. 11:37

Új játszóeszközöket kaptak a gyerekek Székesfehérváron

A nyár a gyermekek számára az önfeledt szórakozásról szól, és kevés olyan hely van, ahol jobban érezhetnék magukat, mint egy felújított játszótéren. Fehérvár önkormányzata a Városgondnoksággal közösen kiemelt feladatának tekinti ezeknek a közösségi tereknek fejlesztését, amelyek elengedhetetlen részét képezi a gyermekek életének. Ezek a gondolatok inspirálták a Széna téri és a Zsolt utcai játszóterek bővítését is.

Kecskés Zoltán

Mászókát adtak át a Széna téri játszótéren kifejezetten a gyerekek kérésére.

Fotó: Fehér Gábor

Mindenről Deák Lajosné önkormányzati képviselő beszélt a Széna Téren tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol a  Városgondnokság munkatársaival együtt bemutatták a legújabb játszóeszközöket és beszéltek a további fejlesztésekről is. 

A csütörtök délelőtti sajtótájékoztató.
Fotó: Fehér Gábor

A terület önkormányzati képviselője kiemelte, mindig örömteli, amikor a legkisebbeknek valósíthatják meg az álmát, hiszen kifejezetten ő kérésükre telepítették azt a játszóvárat, amely a tízemeletes házak közötti játszótéren kapott helyet, míg a Zsolt utcai helyszínen két mókuskereket és a gyermek homokozóhoz tartozó kiülőt telepítettek a szülők részére. Deák Lajosné rámutatott arra, hogy mindkét helyszínt szeretik a fehérváriak, s mindenki, aki ebbe a városba ellátogat szívesen fordul meg ezeken a hűs árnyékot nyújtó fás területeken. A játszótéri beruházás önkormányzati forrásból valósulhatott meg.

Major Norbert, a Városgondnokság karbantartás divízióvezetője továbbá elárulta, a novemberi hónapban egy emlékfa ültetése is meg fog történni a Széna téri játszótéren.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában