Játék a könyvek között

1 órája

Vakáció a kislángi könyvtárban

Egész héten vakációs programokkal hívogatták és hívogatják a gyermekeket és az érdeklődőket Kislángon a könyvtárban!

Bokányi Zsolt

Illusztráció

Fotó: Facebook

Kedden egy igazán remek, közösséget összekovácsoló alkalom zajlott, a társasjáték nap. Az Activity volt ugyan a fő játék, de bátran vihette bárki saját kedvenc társasjátékát is. A szerdai napon a filmvetítés zajlott a könyvtár hűvös csendjében csütörtökre pedig már kézműveskedni hívnak mindenkit, akinek kedve lenne elkészíteni egy szép és a kánikulában hasznos legyezőt, esetleg egy régi, de kedves játékot a malom játékhoz szükséges táblát, amivel azonnal lehetőség is lesz játszani!

És ha esetleg lenne olyan, aki nem ismeri, íme a játék leírása: 

A játék célja az, hogy az ellenfél korongjait levegyük, vagy olyan helyzetbe kerüljünk, hogy az ellenfél képtelen legyen lépni. Ennek elsődleges módja a malmok kialakítása (függőleges vagy vízszintes sorokban három korong egymás mellett), ugyanis egy malom létrejöttével levehetünk egy korongot az ellenfél készletéből (abból, ami a táblán van). Ha valakinek csak két korongja marad, elvesztette a játékot, mert már nem tud malmot kialakítani. Viszont ha túl sok malmot alakítunk ki, nagy az esély rá, hogy beszorulunk. Tökéletes játék esetén, vagyis ha egyik fél sem hibázik, döntetlen lesz a játék végkimenetele.

A játék alapvetően három fázisból áll:

a bábuk felrakása a táblára

lépegetés a táblán

ugrálás a táblán (a korongot bárhova lehet rakni)

Természetesen a könyvtárban tartott alkalom kiváló lehetőséget adhat az olvasás szerelmeseinek a könyvek lapozgatására is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában