Hagyományok újratöltve

2024.08.20. 20:38

Augusztális a Szalki-szigeten

Az önkormányzat idén is a Szalki-szigetet választotta az augusztus 20-ai városi ünnepi programok helyszínéül - írja társoldalunk, a duol.hu.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Idén a városvezetés szakított saját, korábbi „hagyományával”. Az elmúlt öt évben, ha arra a körülmények lehetőséget biztosítottak, akkor augusztus 20-ára szervezte az önkormányzat az össznépi sütögetős grillpartit, a Parázs Varázst is. Nos idén ezt már a választási kampány idején, még májusban megtartották. Így ezt a programot most nélkülözniük kellett a városlakóknak. Önálló nagykoncertet sem szerveztek, mondván, volt már abból elég a közelmúltban a különböző városi eseményekhez kapcsolódóan. Ehelyett Szállj fel szabad madár címmel koncertshow-t hirdettek. A tűzijáték a városvezetés döntése értelmében szintén nem része az augusztus 20-i helyi eseményeknek, helyette lézershow-val írták ki a programot az ünnep estjére.

A programok délelőtt kezdődtek a Szent István Kupa strandkézilabda-verseny mérkőzéseivel. Reggel útjára indult a kisvonat a Bagolyvártól, hogy jó nagy kört megtéve a városban a Szalki-szigetre szállítsa a dottóval utazni vágyókat. Ezt a szolgáltatást bárki igénybe vehette ingyen, este hét óráig. A Gyereksziget programjai a kemping területén várták a kicsiket: volt kézműves-foglalkozás, henna- és arcfestés és ugrálóvár is. De ezek mellett jósda is működött és persze a kihagyhatatlan vidámparki elemeket sem kellett nélkülözniük a szigetre kilátogatóknak.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Aki megéhezett, az a Gasztrosétánynak elnevezett „soron” csillapíthatta éhségét, szomjúságát. Lehetett kapni kürtőskalácsot, hamburgert, vattacukrot és egyéb finomságokat is. Aki a vidámparki részbe vágyott, az felülhetett a ringlispílre, a dodzsemre, a sárkányvasútra, de kipróbálhatta a céllövöldét is. Délután háromtól a színpadot DJ Szili Dániel foglalta el, a kicsiket pedig várta Polgár Lilla és Farkas Erik interaktív gyerekműsora.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ünnepnap hivatalos része délután öt órakor vette kezdetét, amikor is Pintér Tamás polgármester szólt az egybegyűltekhez, kiemelve azt, hogy büszkeséggel és hálával tartozunk az elődjeinknek. Majd az egyházi felekezetek képviselői – Szücs Gábor lelkipásztori kisegítő a római katolikusok, Papp Imola lelkész a reformátusok és Braun Ervin gyülekezeti vezető a baptisták részéről – mondott áldást és szentelte meg az új kenyeret.  

Cikk forrása: duol.hu

Cikk szerzője: Török Tímea

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában