Már javában készül

4 órája

Gárdony újabb szobrot kap: ez készül a tópartra

Még ősszel elkészül Gárdony legújabb köztéri szobra: egy szemlélődő, vadászatra kész állatot formáz meg bronzból Kontur András.

S. Töttő Rita

Fotó: MW-archív

Gárdony ismét szoboralkotással gazdagodik a közeljövőben. Ahogy azt a város vezetése korábban nyilvánosságra hozta, újabb állatszobor kerülhet a város köztereinek egyikére. Kontur András szobrászművész kapta ismét a feladatot, hogy a korábbi gólya, kócsag, nyári lúd és teknős szoborcsoport után egy újabb, a Velencei-tó élővilágához méltó állatot alkosson. A szobrászművész a feol.hu-nak elmondta: már javában készül a keze alatt a vidra szobor, amely a tervek szerint legkésőbb szeptember végére elkészül.

– Az én gondolataimban először egy ágaskodó, álló, azaz szemlélődő, vadászó vidra alakja jelent meg, így ebben a helyzetben fogom ábrázolni. A koncepció az továbbá, hogy a vidra – ellentétben a korábbiakkal, nem párban vagy családostól – hanem egyedül legyen ábrázolva, ugyanis ez az állat általában magányosan vadászik.

Úgy tudjuk, a vidra szobra a tópart közelében kap majd helyet. A bronz alkotás, ahogy a többi munka is, az életnagyságú állatnál valamivel nagyobb – a tervek szerint 80-90 centiméter közötti – lesz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában