Igényfelmérés

2024.08.23. 11:30

Tanyabusszal segítenék a mélykúti kisgyermekes családokat Nagyvenyimen

A helyi önkormányzat a család-és gyermekjóléti szolgálat munkatársaival karöltve igényfelmérést készít a mélykútiak körében, hogy hány kisgyermekes család vonatkozásában jelentene segítséget egy esetleges „kisbuszjárat" elindítása a Nagyvenyimhez tartozó terület és a község oktatási-nevelési intézmények között.

Kecskés Zoltán

Beszélgetés Vargáné Kaiser Katalin polgármesterrel.

Fotó: Fehér Gábor / Archív

Vargáné Kaiser Katalin polgármester asszony megkeresésünkre elmondta, hogy a nemrégiben életre hívott tanyagondnoki szolgálat lehetőséget biztosít az önkormányzatnak arra, hogy ilyen módon is segítse a központtól több kilométerre élőket, hogy minél könnyebben és egyszerűbben elérjenek úti céljukhoz, legyen szó bölcsődéről, óvodáról vagy az általános iskoláról. A faluvezető hozzátette,  erre mutatkozhat is  igény, ugyanis a rendelkezésre álló információik szerint a Mélykútpusztán élő kisgyermekes családok egy része számára nehézséget okoz a gyermekek oktatási-nevelési intézményekbe történő napi bejutásának biztosítása. Ebben szeretnék őket segíteni a tanyagondnoki busz biztosítása által.

Nagyvenyim_polgármester_Vargáné_Kaiser_Katalin_tanyagondnoki_busz
A tanyagondnoki szolgálat lehetőséget biztosít az önkormányzatnak arra, hogy ilyen módon is segítse a központtól több kilométerre élőket.
Fotó: FMH/Archív

A polgármester asszony arra kéri a Mélykúton élő gyermekes családokat, hogy ha még nem tették, az önkormányzat közösségi oldalán közzétett nyilatkozat kitöltésével – amelyet egyébként papíralapon is kézhez kaptak a mélykútiak –, még ezen a héten jelezzék esetleges igényüket.  A nyilatkozati lapokat e-mailben a [email protected], vagy a [email protected] levelezési címre várják, de van lehetőség papíron a hivatalban, vagy a családsegítő szolgálaton is leadni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában