Mulatság az Öreghegyen

2024.08.20. 07:19

Több mint harminc éve rendezik meg a nagyszabású rendezvényt (galéria)

Változatos, szórakoztató programkínálattal várta vendégeit idén is az Öreghegyi Mulatság. A Bory téren ünnepi köszöntők hangzottak el, megáldották az új kenyeret, de a borlovag-avatás sem maradhatott el.

Feol.hu

Borlovagot is avattak!

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Több mint harminc éve álmodta meg a rendezvényt Tóth István az Öreghegyi Közösségi Ház akkori igazgatója, és Kolozsvári Kende az akkori igazgató helyettes. Így ma már a város egyik legrégebbi rendezvénye az Öreghegyi Mulatság, melyet idén 32. alkalommal szerveztek meg. Hagyományos módon, ahogy hosszú ideje már minden alkalommal, a városrészi rendezvény keretében a résztvevő borlovagrendek képviselői ezen a rendezvényen is megkoszorúzták Nagy Benedek A szőlőműves című, szobrát a Fiskális út – Pozsonyi út kereszteződésében, ezt követően pedig a Bory téri színpadon folytatódtak az események. Elsőként Dinnyés Ferenc, a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend elnök-nagymestere köszöntötte a résztvevőket, és elmondta idén 22. alkalommal kapcsolódtak a színpadi programokhoz, illetve hogy az idei alkalom kivételes számukra, hiszen eddig csak a vármegyei borrendeket látták vendégül, idén azonban összekötötték a programot a Kárpát-medencei borrendek országos találkozójával. A Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének alelnöke, Szűcs Zoltán köszöntő beszédében, az egyik legfőbb feladatként említette, hogy a mai fiatalokat kulturált fogyasztókká tegyék, akiknek a italfogyasztási szokásaiban így méltó helyre kerülhetnek a hazai, nemes borok. A borászati szakma képviselői után Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a Székesfehérvári Királyi Napok nem csak egy összművészeti, hanem össz-városi rendezvénysorozat is, viszont nem minden programja kapcsolódik szorosan a Belvároshoz. Az Öreghegyi Mulatság több évtizedes hagyomány, és nagy öröm, hogy mindig sokan látogatnak el az alkalomra. A polgármestert követően, Östör Annamária önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy mindig nagy-nagy szeretettel készülnek a városrész ünnepére, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy minden korosztálynak kínáljanak érdekes, maradandó élményt adó programot.

Tornyai Gábor plébános áldotta meg az új kenyeret.
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A köszöntőket követően az új kenyér került a főszerepben, amit Tornyai Gábor plébános áldott meg. Elmondta: – Amikor asztali áldást mondunk, meghívjuk közénk Jézust, azt, aki számunkra a legfontosabb és akire illő odafigyelni! Ne vegyük természetesnek az életünkben jelen lévő dolgainkat, az ételeinket, az italainkat, a ruháinkat, az áramot, a vizet, vagy bármit, ami a mindennapjaikat kényelmessé teszi. Néha álljunk meg és csodálkozzunk rá ezekre a hétköznapi dolgokra, hogy hálaadó lelkülettel felfedezhessük bennük Isten kezének nyomát! – A kenyér után a hangsúly ismét a borra terelődött, és ismertették a 2024. évi „Fejér Vármegye Bora” borverseny eredményeit. Az abszolút győztes a pázmándi Nagy Gábor Családi Szőlőbirtok 2023-as Sauvignon Blanc bora lett. A kategóriák legjobbjait az Öreghegyi Mulatság résztvevői is megkóstolhatták, illetve borlovag-avatás is zajlott a színpadon. A programok keretében fellépett a Groovehouse, megcsodálhatta a közönség a polinéz táncokat, musical- és operettslágerek szóltak, utcabál, fény-lézer show és számos izgalmas gyermekprogram szórakoztatta még a nap folyamán a vendégeket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában