Évezredes hivatás

2024.08.09. 11:30

Tűzoltók kaptak a működésükre közel negyed milliárdot

A Katasztrófavédelemnél meghozták a döntést, mely szerint az önkormányzati tűzoltóságok számára támogatnak egy 224.500 forint keretösszegű pályázatot. A tűzoltók számára kiírt keretösszeg egész Magyarországra szól, így 60 önkéntes tűzoltóság kap támogatást, köztük négy Fejér megyei is.

Palocsai Jenő

Illusztráció

Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

A hivatásos tűzoltóállomány csak egy részét fedi le az országnak, így számos városban önkormányzati tűzoltóságok űzik a háztetők gerincén álló vörös kakast, és persze túl a romantikán, ezek a tűzoltók is ott vannak minden egyéb baleseti helyszínen, viharkároknál, nehezen mozgatható betegek esetén a mentőkkel és a sor még folytatható.

A munkájukat segítendő, a Katasztrófavédelem jelentős összeget különített el számukra. A szervezet azt írta:

„A pályázók a megítélt támogatások összegeiből több mint 130 millió 100 ezer forint értékben maguk szerezhetnek be védő- és technikai eszközöket, huszonnyolc önkormányzati tűzoltóság a gépjárműveinek, illetve technikai eszközeinek felújítására, javítására fordíthat összesen 43 millió 700 ezer forintot, huszonegy tűzoltóság szertár építésére, felújításra nyert el 45 millió 400 ezer forintot, továbbá természetbeni támogatásként kilenc pályázó kap tűzoltó szakfelszereléseket, EDR rádiókat, összesen 5 millió 300 ezer forint értékben.”

Összesen 60 szervezetnek ítélték oda a közel 225 millió forintot és ebből csak Fejér megyében négy tűzoltóság kapott kerekítve közel 3.7 milliót, egyenként, vagyis hasonló összegű támogatásban részesült a Móri, a Bicskei, a Váli és a Polgárdi Önkormányzati Tűzoltóság is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában