Munkálatok a településen

2024.08.05. 15:30

Útépítés és a csapadékvíz elvezetésének kialakítása zajlik

Rácalmás település önkormányzata közösségi felületén és minden más fórumon is tájékoztatta a lakókat.

Bokányi Zsolt

Illusztráció

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Jó hírt olvashattak a Rácalmásiak, mégis némi türelemre lesz szükségük a településen élőknek a következő napokban. – Ezúton értesítjük Önöket, hogy az Ady Endre utca, Csepecz köz és Lépcsős köz útépítés és csapadékvíz-elvezetés kivitelezési munkái megkezdődtek. Hétfőtől az Ady Endre utca Iskola u. és Tolsztoj u. közötti szakasza le lesz zárva, átmenő forgalom nem lehetséges. Erre a szakaszra csak az ott lakóknak engedélyezett a ki- és behajtás. A munkák során adódó kellemetlenségekért szíves türelmüket és megértésüket kérjük. – Tette közzé az információkat az önkormányzat. A legfrissebb, az eseményhez tartozó hír az is, hogy szerdán délelőtt kilenctől a vízszolgáltatás is szünetel majd egy kis időre, tűzcsap kiépítése miatt, az alábbi utcákban: Meggyfa u., Erdősor u., József Attila u., Martinász u., Vasvirág u., Rózsa u., Nyírfa u. 

A csapadékvíz elvezetésének szablyairól, korábban már írtunk, így végül pedig egy kis érzékenyítés a témában, hiszen sokan talán nem értik, miért fontos a csapadékvíz elvezetése, nem csak Rácalmáson, hanem bárhol. 

Az esővíz elvezetés a vízgazdálkodás egyre fontosabb részévé válik. Olyan természetes forrása ez a létfontosságú vízkészletnek, melynek megléte nélkül az élet elképzelhetetlen lenne a Földön. A csapadékvíz elvezetés és hasznosítás kultúrája hazánkban még gyerekcipőben jár, de vannak olyan országok, melyek élen járnak az esővíz elvezetésében és felhasználásában. Fontos, hogy példát vegyünk róluk!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában