Vonatkimaradásokra, késésekre kell számítani a dél-balatoni vasútvonalon

Szombat délelőtt eltörött a sín Szabadbattyán és Kiscséripuszta között, ezért a dél-balatoni vasútvonalon leállt a forgalom. A MÁV pótlóbuszokkal szállította az utasokat Székesfehérvár és Lepsény között, mostanra újraindult a forgalom az érintett szakaszon, de szombat éjszakáig késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani.

Gombor Lili

Fotó: FMH archív (Illusztráció)

A MÁV pótlóbuszokkal szállította az utasokat Székesfehérvár és Lepsény között szombaton, ugyanis leállt a forgalom a dél-balatoni vasútvonalon. A leállást egy törött sín okozta Szabadbattyán és Kiscséripuszta között.

A MÁVINFORM szerint a pályahiba elhárítása az éjszakai órákig eltart, ezért a dél-balatoni vonalon vasárnap hajnalig jelentős késésekre, hosszabb utazási időre és vonatkimaradásokra kell számítani.

A MÁV tájékoztatása szerint a Déli pályaudvarról 16:30-kor Balatonfüredre és a Balatonfüredről 19:11-kor a Déli pályaudvarra induló Katica InterRégió nem közlekedik. Az észak- és dél-balatoni vonalon szombaton 19 óráig minden vonat helyjegy váltása nélkül igénybe vehető. A pótlóbuszok 17:30-ig közlekednek. Az észak-balatoni vonalon 18 óráig minden vonat megáll Csajág állomáson.

A Balatontól a Budapesten túlra induló távolsági vonatok változásai: 

  • A Fonyódról Miskolcra induló Ezüstpart expressz (15606) várhatóan 60 perces késéssel közlekedik.
  • A Fonyódról Szobra induló Jégmadár expressz (18703) a teljes útvonalán közlekedik.
  • A Fonyódról Szolnokra induló Vitorlás InterRégió (18701) a teljes útvonalán közlekedik.
  • A Siófokról Nyíregyházára induló Panoráma expressz (1678) a teljes útvonalán közlekedik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában