Minden segítő kézre szükség van!

3 órája

Árvíz: felkészülnek a legrosszabbra is Kisapostagon! (videó)

Hétfő este árvízvédelmi megbeszélést tartottak a Kisapostagi Polgármesteri Hivatal Kultúrtermében. A döntés megszületett: kedden kora reggel megkezdik a védekezést, önkénteseket várnak!

Kecskés Zoltán

Megkezdődnek a kisapostagi védekezési munkálatok.

Fotó: Varga Gábor / Facebook

A térség országgyűlési képviselője, Varga Gábor videóban számolt be a kialakult helyzetről, miközben a Baracsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai, akik már a 2013-as védekezésben is részt vettek, az önkéntesekkel és a Mezőfalva ÖTE-vel együtt reggel 8 órától megkezdik az árvíz elleni védekezést. Ahogy arra felhívják a figyelmet: 

Fontos, hogy bárki, aki csak pár órát is szívesen segítene, megteheti és csatlakozhat. Minden önkéntesnek, aki eddig jelentkezett, hálásan köszönjük! Csak így tovább!

 – olvasható a felhívásukban.

Árvíz_védekezés_Kisapostag
Varga Gábor: Nem pánikolunk, hanem felkészülünk!
Fotó: Varga Gábor / Facebook

A térség országgyűlési képviselőjének felvételén jól látszik, hogyan néz ki az a partszakasz, ahol nem is olyan rég, augusztus 31-én halászléfőző verseny rendeztek. Varga Gábor elmondta, Nagy Attilával, Kisapostag polgármesterével 2013-ban a nagy árvíz idején is közösen oldották meg azt a feladatot, hogy a település rendezett maradt és nem árasztotta el a Duna. Az akkorihoz képest most valamivel alacsonyabb tetőzésre számítanak a szakemberek, de ez nagyban függ az időjárásától is: 

Reméljük a legjobbat, de felkészülünk a legrosszabbra is, mire a hét második felében ideér az árhullám. A hivatásos katasztrófavédelmi és vízügyi szakemberek, valamint a gyakorlott, képzett önkéntesek összehangolt munkájával meg fogjuk oldani az előttünk álló kihívásokat, ehhez a település minden szükséges segítséget meg fog kapni. Kérjük a helyieket, hogy jó szándékú együttműködéssel segítsék a munkálatokat az előttünk álló napokban. 

– tette hozzá bejegyzésében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában