Workshop

2024.09.26. 14:00

Foglalkoztatási program, melynek célja a megye gazdaságának fejlődése

A Fejér Vármegyei Önkormányzat és a Fejér Vármegyei Kormányhivatal egy sikeres pályázatnak köszönhetően 3,301 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ennek okán tartottak sajtónyilvános szakmai workshopot csütörtökön a Megyeházán.

Déri Brenda

A pályázati forrás segítségével a 2027. február 28-ig tartó projekt során összesen 2026 főt vonnak be a munkaerő-piaci programokba

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A projekt konkrét célja, hogy egy olyan foglalkoztatási programot valósítson meg, mely hozzájárul a vármegye gazdaságának fejlődéséhez és a területi hátrányok csökkentéséhez. E célt szolgálja a Fejér Vármegyében című workshop sorozat is, amelyen olyan előadásokat hallhatnak a résztvevők, amelyek a foglalkoztatásról, gazdaságfejlesztésről és vállalkozásról szólnak. 

A pályázati forrás segítségével a 2027. február 28-ig tartó projekt során összesen 2026 főt vonnak be a munkaerő-piaci programokba
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A projekt szerves része a Fejér Vármegyei Önkormányzat megvalósításában zajló a gazdaságfejlesztési programrész. 

A Fejér Vármegyei Önkormányzat által kiadott sajtóközlemény alapján a 2027. február 28-ig tartó projekt során összesen 2026 főt vonnak be a munkaerő-piaci programokba, ebből 213 fő inaktív személy lesz, a program elhagyásának időpontjában foglalkoztatásban álló résztvevők száma – beleértve az önfoglalkoztatást – 1142 fő – áll a közleményben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában