Hangszerbemutató és népzene

Tegnap, 12:00

Gyönyörű dallamok a rendkívüli énekórán

Nem a megszokott módon zajlott az iskolában a legutóbbi énekórák egyike. Gyönyörű dallamok csendültek fel a vendégek előadásában.

Bokányi Zsolt

Az ütőgardon kimondottan érdekes hangszer

Fotó: Az iskolától

A Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium népzene tanszak 11. évfolyamos növendékei és tanárai látogattak el Sárbogárdra a Mészöly Géza Általános Iskolába. Rendhagyó énekórájukon a magyar nyelvterület varázslatos népzenei világából adtak csodálatos hangulatú ízelítőt. Az előadók nem csak gyönyörű dallamokkal, de lenyűgöző hangszerbemutatóval is készültek. A gyerekek tágra nyílt szemekkel csodálták a különleges népi hangszereket. A citera pengése, a klarinét trillái, az ütőgardon ritmikus hangja, a tekerő látványa, a hegedű és a nagybőgő játéka egyaránt ámulatba ejtette őket. Az óra igazi különlegessége azonban csak ezután következett: a foglalkozás végén ugyanis lehetőség nyílt a hangszerek kipróbálására is. 

Érdeklődő tekintetek követték az eseményt
Fotó: az iskolától

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában