Számos fejlesztés a kalapban

22 órája

Közel 300 millió forintot nyert Kisapostag

Az Európai Unió és a Magyar Kormány több mint 294 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít Kisapostagnak – olvasható a település oldalán.

Kecskés Zoltán

Fontos beruházások valósulhatnak meg a településen.

Fotó: Önkormányzat

A projekt a települési, helyi zöld és kék infrastruktúra fenntartható fejlesztésére és a gyalogos közlekedők akadálymentes és biztonságos közlekedésének megteremtésére fókuszál, amelynek három megvalósítási területe van: 1. települési kék infrastruktúra fejlesztése, Széchenyi István utca vízelvezetésének felújítása; 2. Petőfi Sándor utcában a gyalogos közlekedők akadálymentes közlekedésének biztosítása; 3. közparkok létesítése, a Petőfi Sándor utca zöld infrastrukturális fejlesztése. A beruházás várható befejezési dátuma idén november 30-a, szombat. 

Mindegyik említett terület kiemelt jelentőséggel bír a település életére vonatkozóan. Példaként említhetnénk a község főutcáját, ahol a beruházást érintő területen gyalogjárda nem található, így a védtelen közlekedőknek a kiemelt útszegéllyel beszűkített útpályán, valamint a Kisapostagi vízfolyással határos keskeny, kijárt, víztócsákkal, villanyoszlopokkal és egyéb akadályokkal tarkított útpadkán kellett közlekedniük. A projekt részeként a Petőfi Sándor utcában az önkormányzati étkezdétől a 6-os számú főúton található buszmegállóig a gyalogosok közlekedésének biztosítására akadálymentes gyalogjárda és gyalogátkelő-helyek kerülnek kialakításra. Mindemellett pedig a Petőfi utcában két közpark is épül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában