Korábban hiányzott a közvilágítás

23 órája

Más megvilágításba került a Munkácsy Fehérváron!

Új, költséghatékony világítással örvendeztették meg Gyümölcs utca lakóit, ugyanis hiánypótló beruházásként átadásra került az a hat darab oszlop, melyekre egy-egy darab modern, energiatakarékos LED lámpatestet szerelt fel a kivitelező.

Kecskés Zoltán

LED lámpatesteket kapott a Gyümölcs utca 150 méteres szakasza.

Fotó: Nagy Norbert

A Gyümölcs utcában, a Munkácsy Mihály Általános Iskola előtt korábban hiányzott a közvilágítás, így ezen a szakaszon szükséges volt a hálózat bővítése még az ősz beköszöntése előtt. A közvilágítás villamosenergia ellátását biztosító lég-és földkábel elhelyezése miatt felbontott járda teljes szélességben új aszfaltburkolatot is kapott – mondta a hétfő reggeli sajtótájékoztatón a város alpolgármestere és a városrész önkormányzati képviselője.

a20240930_led_kozvilagitas_gyumolcs_utca_sajtaj_nn_fmh03
Munkácsy Mihály Általános Iskola előtt korábban hiányzott a közvilágítás.
Fotó: Nagy Norbert

Szabó Bakos Györgyné elmondta, régi vágy teljesült be ezzel a beruházással, hiszen a Covid miatt több évet csúszott a fejlesztés, de végre elkészülhetett mindenki nagy megelégedésére. Mint mondta, önkormányzati forrásból, 13 millió forintból valósulhatott meg a projekt, amely a modern közvilágítás mellett mintegy 150 m hosszúságú járdaszakasz megújulását is magával hozta.

a20240930_led_kozvilagitas_gyumolcs_utca_sajtaj_nn_fmh03
A munkálatok befejezését követően a járda is teljes szélességben új aszfaltburkolatot kapott.
Fotó: Nagy Norbert

Lehrner Zsolt alpolgármester mindehhez hozzátette, a fejlesztés a közbiztonságot is nagyban szolgálja, hiszen a lámpatestek nemcsak az új gyönyörű aszfaltburkolatú gyalogutat világítják be, de a fényük az iskolaudvar és az úttest egy részét is láthatóvá teszik este. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában