A jövőt támogatták a szüretisek

2 órája

Micsoda hétvége: nemes cél vezérelte a bulizókat Soponyán!

Bulival indult és bulival zárult a soponyai szüreti fesztivál. Volt itt minden: izgalom, csodálkozó pillantások, finomságok, nevetés és még több nevetés, a jótékonysági bálról már nem is beszélve. A szervezők hálásak, hogy a szüreti napi programjuk örömöt csempészett az ősz első napjaiba és emléket kovácsolt a sok-sok élményekből!

Kecskés Zoltán

A nebulókért is összefogtak a soponyai szüreti bálon.

Fotó: A szervezők

Sikeres hétvégét zártak a település lakói, hiszen egyszerre két fantasztikus rendezvény is zajlott a faluban. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, amíg a Soponyai Ökoturisztikai Központban a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon fergeteges fogásokat kóstolhattak a vendégek, addig néhány száz méterrel odébb színpompás népviseletbe öltözött lányok és fiúk, szebbnél szebb lovak és szüreti muzsika kíséretében vonultak fel a település utcáin a szeretet megünnepelve.

Aztán az esti bálban is folytatódott a délelőtt tapasztalt fergeteges hangulat, ahol a nap főszereplői, a szüreti felvonulók a helyiek nagy örömére előadták  fergeteges táncukat. A jó hangulatról a BoldogBand gondoskodott. Emellett számtalan értékes tombolanyeremény, többek között ajándékutalványok, ajándékkosarak, sőt, még  két csüngőhasú malac is gazdára talált.

Soponya_szürei_jótékonyság
A tombolán, két csüngőhasú malac is gazdára talált.
Fotó: A szervezők

Kazsoki Krisztina és Potyók Erika szervezők a FEOL kérdésére elmondták, hogy a nyeremények fele felajánlásból érkezett, míg a másik felét az önkéntesekből, szülőkből, nagymamákból és fiatalokból álló szervezőcsapat állította össze, a bevétel egy részét pedig a helyi Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola részére ajánlották fel, ahol a jövő generációját nevelik, ráadásul nem is akárhogyan. Hollósi Lászlóné igazgató vezetésével az intézmény arra törekszik, hogy olyan irányt mutasson a nebulóknak, amivel a hagyományokat, a helyi értékeket megóvják, hiszen egy nagyon fontos feladat ebben az értékvesztett világban. A befolyt adományt, támogatást hétfő délután adják át az iskola vezetőjének.

Soponya_szürei_jótékonyság
Nem csak a szüreti felvonulás, de a bál is fergeteges hangulatot hozott.
Fotó: A szervezők

„Jövőre mindenkivel, ugyanekkor, ugyanitt!" – mondták lelkesen zárszóként a szervezők, megköszönve minden szorgos kéz munkáját és az önkormányzat támogatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában