Óriási buli

2 órája

Mulatság és szüreti felvonulás Zámolyon: örömünnep hat állomáson

Óriási buli, felvonulás, tánc és mulatság kerekedett a zámolyi szüreti felvonulásból szombaton – olyan, amilyenről csak a déd- és nagyszülők mesélhettek a régi időkből. A hagyomány Zámolyon nagyon is élő, olyannyira, hogy egyre több család csatlakozik a programokhoz.

S. Töttő Rita

Fotó: Zámolyi Rege Egyesület

A Zámolyi Rege Egyesület tizenkettedik alkalommal szervezte meg a zámolyi szüreti felvonulást és mulatságot szeptember 7-én. A szombati esemény ismét összehozta a lakosságot, ám, mint kiderült, nem csak a napján:

- Az egyesület tagjaihoz csatlakozó önkéntesek augusztus elején kezdtek próbálni, Baboth Dóra vezetésével. Hagyomány, hogy vendégtáncosaink is vannak a nagy napon, de betegség miatt ez ebben az évben nem jött össze – árulta el a feol.hu-nak Sallai-Bodnár Márta, a Zámolyi Rege Egyesület alelnöke, hangsúlyozva: viszont a település megújult lakosságából, a fiatal családokból soha nem látott számú önkéntes csatlakozott a szombati szüreti felvonuláshoz. - Mivel egyesületünk legfőbb hagyományos programja a 24 órás Meseidő, így a fiatal családok érdeklődésének középpontjában állunk, akik, ahogy nőnek a gyerekek, szépen lassan csatlakoznak hozzánk. Így ma 34 táncos alkotta a felvonulás táncosait, akiket a többi felvonulóval nyolc fogat vitt az állomásokra, S közel húsz hátas lovas kísérte őket.

Hat állomáson léptek fel a zámolyi felvonulók, ahol önszerveződő utcaközösségek várták őket, akik összefogásból, saját erőből látták vendégül a felvonulókat és az egy-egy helyszínen összegyűlő, akár száz főt meghaladó embertömeget.

A felvonulás lovas részét a Csákvári Lovasbarátok Körének és a zámolyi, csákvári lovasok összefogásának köszönhették a felvonulás résztvevői. - Ők számos hasonló rendezvényre járnak, de mindig örömmel jönnek a zámolyi szüreti felvonulásra, mert ilyen színvonalas programot és ilyen vendégszeretetet nem mindenhol tapasztalnak – mesélte büszkén az alelnök. A felvonulás Zámolyon mulatsággal zárult a Csoóri Sándor Művelődési Házban, ahol Rafael Tibor és Kocsis János húzták a talpalávalót. - Hálásak vagyunk Zámoly vendégszeretetéért, a sok hozzánk csatlakozó fiatal családért és minden programunkra, valamint az egyesület tagságába is örömmel várjuk őket – tette hozzá Sallai-Bodnár Márta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában