Fejér megye

2 órája

Programajánló a hétvégére

Feol.hu

A "Tökhintó" már menetre készen hívogatja a vendégeket!

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH / archív

Szeptember 13.

Előszállás 19:00 Kossuth Lajos Művelődési Ház Agárdi Szilvia és László Attila énekes műsora! Az est női előadója Agárdi Szilvia lesz, aki születése óta látássérült, ám büszkén viseli az ezzel járó kihívásokat. Nyolc éves korától népdalversenyeken indult, melyek közül sokat meg is nyert. A zenei alkalom másik fellépője László Attila a székelyföldi Kézdivásárhelyen született. Már kiskorában érdeklődött a zene iránt, ezért szülei tízéves korától zongorázni taníttatták. 

Fehérvárcsurgó 18:00 Fehérvárcsurgói Művelődési Ház Zichó Viktor blogger, fotográfus, extrém sportoló élménybeszámolója

Gárdony 18:00 Velencei-tavi Galéria Mihálovits Tamás, Gárdonyban élő világ- és Európa bajnok veseáltültetett dobóatlétával Bokányi Zsolt riporter beszélget

Kisláng 17:00 Vadócz Pál Művelődési Ház és Könyvtár Schmöltz Margit írónő látogat a könyvtárba, akivel a Botticelli szerelmei című könyvéről beszélgethetnek az érdeklődők.

Rácalmás 9:30 Jankovic-Kúria Rácalmás Szeptember 13-án, 9:30-kor  kezdődődik  háromnapos rendezvénysorozat Mihályi Réka: Masni és Pocó koncertjével. Ez a különleges műsor kicsiknek és nagyoknak is szól, tele humoros dalokkal. Innentől kezdve pedig egész nap számtalan program, zenés és családi események hívogatják az érdeklődőket. Este nyolctól Bagossy Brotes koncert.

Sukoró 14:00 Kovács Katalin Kajak-Kenu Akadémia (Evezős u. 1.) Csónakházak nyílt napja 18 óráig. SUP-os, sárkányhajós, kenus vízre szállások, játékok, előadások várják az egyéni és csoportos érdeklődőket. 16 órakor lesz a megnyitóünnepség, melyen köszöntőt mond Kovács Katalin mellett Betlenfalvi István, az akadémia szakmai igazgatója.

Szár 17:00 Sportcsarnok A várható rossz időjárás, a heves esőzések miatt a következő változások lesznek a Szári napok programhelyszíneivel kapcsolatban: valamennyi eseményt a sportcsarnokba tettek át. Igaz ez a pénteki pálinkaversenyre (17:00), a faluvetélkedőre (19:00) és a bulira (22:00) is, valamint a szombati süteménykészítő versenyre (10:00-11:30), a gyerekprogramokra (9:00-11:00) és a Szári Érték Pavilonra (9:00-12:00) is. A szombati szüreti felvonulás helyett a csoportok 15:00-tól lépnek fel a sportcsarnokban, majd 17:00 órától a versenyek eredményhirdetései és vacsora, ezt követően 21:00 órától bál várja az érdeklődőket. Vasárnap (9:30-10:30) a Keresztelő Szent János Templomban Szentmise, Tájszoba nyílt nap a régi óvodánál (15:00-18:00), majd –sportolásra alkalmas időjárás esetén – U7-U9-U11-es bemutató mérkőzések zajlanak a sportpályán (13:30-15:45).

Székesfehérvár 9:30 Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Ringató: A foglalkozások célja, hogy a kisgyermekes szülőkkel megismertessék a zenei nevelés lehetőségeit, a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét, valamint, hogy a gyerekek művészeti nevelése elkezdődjön már a legkisebb korban, érzékennyé, fogékonnyá válva a jó zene, a művészetek iránt. Az élő énekszóval, mondókákkal, dajkarímekkel, hangszerjátékkal kísért foglalkozásra néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár pedig az óvodáskor kezdete.

Székesfehérvár 10:00 Csónakázó tó Csónakházak Nyílt Napja: Nyílt napot tart a Vitál Club SE vízi telepén a Koronás Park melletti öbölben.

Székesfehérvár 11:00 Csónakázó-tó, Kovács Katalin Kajak-Kenu Akadémia csónakháza Csónakházak nyílt napja, ahol köszöntőt mond Cser-Palkovics András polgármester, Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakos, az akadémia elnöke, valamint Makainé Vida Bernadett, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója. Ezt követően 16 óráig számos kajakos és kenus program várja az érdeklődőket.

Székesfehérvár 17:00 Szent István Király Múzeum Országzászló téri kiállítóhely, Országzászló tér 3. Fehérvár Szalon 2024 – Képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás

Székesfehérvár 17:30 Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Zumba felnőtteknek: Kortól, nemtől függetlenül bárki csatlakozhat. A felnőtt zumba órák 12 éves kortól ajánlottak. Oktató: Bérces Zsuzsi

Székesfehérvár 18:30 Kairosz Kultúrműhely, Várkörút 21. 2. emelet Filo-Café - Mi az ember? Együtt filozofálás az emberi lét értelméről és lényegéről. A beszélgetés során a résztvevők a Ki vagyok én? Honnan jöttem? Mi a dolgom? kérdésekre keresik a választ Károlyi Györgyné vezetésével.

Székesfehérvár 20:00 Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, Fürdő sori épület Jazzpéntek: Visegrad Jazz Group koncert. A koncertre a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon, személyesen pedig a koncert előtt, a helyszínen lehet belépőt váltani, amennyiben elővételben nem kel el minden jegy.

Székesfehérvár 20:00 123- as Rock Klub, Palotai út 123. Rocky Klub: Felcsendülnek a 60-as, 70-es, 80-as évek nagy Rock and Roll zenéi, többek között Hungária, Kovács Kati, Komár László. A házigazda: Dj Crush

Velence 17:00 Tekergő étterem A Völgy Vidék Közösség, a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület, valamint a Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület szervezi a Kitörési pont című női vállalkozásfejlesztési programot, melynek keretében szeretnék felmérni az érintettek témába vágó igényeit, hogy aztán a későbbiek folyamán releváns tartalmakkal készülhessenek a program további időszakában.

Velence 18:00 Hauszmann Alajos Egységes Közművelődési Intézményközpont és Könyvtár, Tópart utca 52.           nosztalgia táncest és őszi évadnyitó az Orfeus Melody Duóval.

 

Szeptember 14.

Bodajk 17:00 Mária Kegyhely Búcsúi megnyitó, majd keresztút este 7 órakor ünnepi szentmise, körmenet, virrasztás éjfélkor szentmise az elhunytakért hajnalig csendes virrasztás

Csősz 9:30 Csősz, focipálya Csőszi szüreti felvonulás és bál: 9:30-tól: A táncosok és a felvonulók gyülekeznek, majd indul is a körmenet. 20 órától: bál, tombolahúzás. Zenél: Molnár Tamás.

Dinnyés 8:00 Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központ A Duna-Ipoly Nemzeti Park (DINPI) várja ingyenes családi napjára a látogatókat. Több helyszínen várják a szakemberek a résztvevőket, a programot eső esetén is megtartják részben fedett területen. A délelőtt folyamán a DINPI Kutatóházánál, a bringakörút melletti madármegfigyelő toronynál lesz madárgyűrűzési bemutató, 9 órától pedig fecskegyűrűzés és röptetést szerveznek a dinnyési Herman Ottó utca 8. előtt. 10 órakor madárgyűrűzés séta indul a Dinnyési-fertőre, melynek a találkozópontja a Dinnyési Hagyományőrző Központ lesz. Mesélnek az állatvilág szépségeiről. Természetismereti játékokkal, kézműves foglalkozással, kincskereső kvízjátékkal készülnek a szervezők, de itt lesz a Sóstó Látogatóközpont és Vadvédelmi Központ és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Lepkevédelmi Szakosztálya is. Továbbá bemutatkozik a rendezvényen a Mesék a Velencei-tóról kiállítás. A szabadtéri színpadon előadásokkal, a természetben pedig túrákkal készülnek a szakemberek.

Dunaújváros 10:00 Munkásművelődési Központ "Munkásművelődési Központ Jubilál a Dunaújvárosi Képregényfesztivál a hétvégén. Az eseményen képregények, mangák, könyvek, pólók, játékok és kiegészítők, 3D- nyomtatott figurák, kipróbálható és játszható társasok is feltűnnek majd. Ahogy az esemény oldalán is sejtelmesen megjegyzik: „Gyertek minél többen, hátha Darth Vader is megjelenik!"" Mindemellett egyedi tervezésű ékszerek és tombola is várja az érdeklődőket!"

Kajászó 11:00 Focipálya Falunap. A falu legerősebb embere vetélkedő, 13 órakor ünnepélyes megnyitó és eredményhirdetés. A délután folyamán fellép a Martonvásári Művészeti Iskola Sudridom Tánccsoportja, Tar Gabriella és Kristóf Dániel operett műsora, a „Répa, retek, mogyoró” interaktív gyermekműsor, a tordasi Szivárvány Együttes, majd pedig 19 órakor a „Nemezelényeg”. A program 21 órakor retro diszkóval folytatódik.

Mezőfalva 20:00 Mezőfalvai Iskola tornaterme Bár a délelőttre tervezett szüreti felvonulás, az időjárás miatt elmarad, az esti Szüreti Batyusbál megrendezésre kerül. Zenél a Tury zenekar, sztárvendég: Royal Tibi lesz majd.

Rácalmás 10:00 Jankovich – Kúria Folytatódik a Tökfesztivál! Tíz órakor az Iszkiri zenekar gyerekműsorvála kezdődik a második nap, majd délutántól kezdve Gáspár Laci, Opitz Barbi és az Irigy Hónalmirigy műsora követi egymást, este pedig ByeAlex és a Slepp koncert kerül megrendezésre. 

Sárosd 10:00 Sárosdi Kézművesek Ház Tizenharmadik alkalommal kerül megrendezésre a Sárosdi Kézműves Találkozó a Sárosdi Kézműves Egyesület szervezésében. A nap folyamán több kézműves mutatkozik be, emellett néptánc csoportok és népdalkörök szórakoztatják az idelátogatókat. 

Szabadhídvég 21:00 Ászok Söröző Pizzéria és Kisvendéglő Jótékonysági házibuli a Napsugár Óvoda javára. A belépésre jogosító támogatói jegy a helyszínen megvásárolható. Az est teljes jegybevételét az óvodának ajánlják fel.

Székesfehérvár 9:00 Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Pilates a Gárdonyiban: 45 perc PILATES gyakorlatokból álló erősítés és 15 perc nyújtás. Foglalkozásvezető: Enyedi Noémi

Székesfehérvár 10:00 Aranybulla Könyvtár Alapítvány olvasóterme Kreatív szombat: mini füzet és házi nyomda: A Kreatív szombat programsorozat szeptemberi, szezonnyitó foglalkozásán mini füzetek, borítójának díszítéséhez pedig házi nyomdák készülnek Buzásy Zsóka ötlete alapján. A részvétel a férőhelyek száma miatt regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a 22/312-945-ös számon vagy az [email protected] e-mail címen lehet.

Székesfehérvár 14:00 Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna Téri Tagkönyvtára Varrjunk együtt! A felnőtteknek szóló kézműves foglalkozáson őszi dekorációt, tököt lehet varrni.

Székesfehérvár 17:00 Malom utcai Táncház Évadnyitó Táncház: Az Alba Regia Táncegyesület a Malom utcai Táncházban hónapról hónapra megrendezi hagyományos táncházait az alkalmakhoz illő kézműves foglalkozásokkal, népi gyermekjátszókkal, tánctanítással és zenés, táncos mulatsággal. A házigazda Németh Gergő, muzsikál a Galiba zenekar.

Székesfehérvár 18:30 Köfém Művelődési Ház Everest: A túlélés ára – Neszmélyi Emil önálló estje: Az előadáson látványos képek és videók segítségével megismerjük az Everest kegyetlennek tartott tibeti oldalát is a közismert nepáli oldala mellett, kiderül, milyen hatással van az emberi szervezetre a híres halálzóna, valamint többek között megtudjuk azt is, hogyan lehet a magasban túlélni.

Székesfehérvár 19:00 V54 Színház és Kultúrtér (Székesfehérvár, Várkörút 54.) Ingmar Bergman: Őszi szonáta. Anya és lánya hét év hallgatás után találkoznak újra, és hajdani, ki nem beszélt, elhallgatott sérelmek, fájdalmak kerülnek felszínre egy éjszakai, drámai beszélgetés során. 

Székesfehérvár 19:00 Jézus Szíve templom A Vox Mirabilis Kamarakórus 2024/25-ös hangversenybérletének évadnyitó koncertje. Vendég: Marosz Ajna furulyaművész, a Virtuózok győztese és Szilágyi Emese zongoraművész

Úrhida 11:00 Szabadidőpark Szüreti felvonulás 11:00 órától, majd 21:00 órától szüreti bál a Közösségi Házban.

Vértesboglár 16:00 Művelődési Ház A hagyományok őrzőit az ősziesre fordult időjárás sem tántorítja el a mulatságoktól. Vidám tánccal, kurjantásokkal űzzék el az esőfelhőket. A négy állomásból álló menet után hamisítatlan bál est 8 órától, ahol a talpalávalót a Die Eber Kapelle húzza majd. Nagy eső estén az utcai felvonulás elmarad, de a tánc nem. Idén óvodás és általános iskolás csoportok is táncolnak.

 

Szeptember 15.

Bicske 19:00 Lajtha Ház Kulturális Központ Budapest Bár ad koncertet vasárnap este 19 órától a bicskei Lajtha Házban. Ahogy az esemény beharangozójában is olvasható: „Németh Juci és Mező Misi adja hangját és karizmáját a kétórás örömzenéhez, ami korokon és stílusokon át felemel, megérint és szórakoztat."

Bodajk 6:00 Mária Kegyhely Reggel 6-kor és 8-kor szentmise fél 11 órakor ünnepi püspöki szentmise délután 3-kor keresztút, 4 órakor zenei áhítat 5 órakor záró szentmise.

Fehérvárcsurgó 14:00 Károlyi-kastély Botanikai séta Györök Orsolyával a kastély kertjében

Polgárdi 6:00 A 7-es főút melletti benzinkút terciája, a körforgalom mellett.A Fekete Sas Motoros Nemzetség veterán és motoros börzéje  (A szervezők tájékoztatása szerint: rossz idő esetén a börzét egy későbbi időpontban rendezik meg.)

Rácalmás 10:00 Jankovich – Kúria A harmadik és egyben záró napon 10 órakor kezdődik a Tökfesztivál programja, amikor is a Belvárosi Betyárok lépnek majd fel. Délután háromkor az Animal Cannibals, négykor a Bon-Bon zenekar, hat órakor pedig Geszti Péter műsora lesz látható. 

Székesfehérvár 11:00 Igéző, Székesfehérvár, Basa u. 1 Gesztenyemese - A Meseerdő Bábszínház bábelőadása

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában