Fejér megye

2024.09.26. 19:30

Programajánló a hétvégére

Feol.hu

Az októberi séta során sárguló, vagy éppen lilába, vörösbe hajló lombok kísérik az érdeklődőket

Fotó: feol.hu

Szeptember 27.

 

Cece 15:00 Cecei Piactér A délután három órakor kezdődő rendezvényen a közös lecsófőzés mellett sok egyéb programmal hívják az érdeklődőket. Lesz kézműves kirakodóvásár, 18:00-tól a "Helység Kalapácsa" c. színdarab a Sárkör Színtársulat előadásában, este pedig fellép a Shisha Cafe zenekar. 

Fehérvárcsurgó 20:00 Károlyi-kastély XV. Európai Vonósnégyes Fesztivál. Fellép a magyar Új Auer Quartet, Lajtha László, Bartók Béla és Maurice Ravel műveivel

Kápolnásnyék 19:00 Központ Mihály-nap lesz, melyre érkezik Sipos F. Tamás, akinek műsorát követően fellép a Groovehouse, majd retro diszkóval folytatódik az este.

Lepsény 13:00 Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Egész héten zajlott a Magyar Népmese Hete, melynek utolsó napján "Hamuban sült pogácsa" sütő versenyt tartanak. A pogácsákat 13 óráig lehet leadni a könyvtárban. 

Lepsény 17:00 Nemzetőr emlékmű Nemzetőr megemlékezés. Az 1848-as pákozdi csata és a szabadságért harcoló nemzetőrök emlékére tartanak ünnepséget. Koszorúkat helyeznek el, fellép a helyi általános iskola, az Esthajnal Nyugdíjasklub énekkara és a Cirbolya citerazenekar is. 

Mezőszentgyörgy 17:00 Eötvös park, emlékmű Mezőszentgyörgyi nemzetőrök emléknapja: Ünnepi megemlékezés az Eötvös parkban, majd pedig ünnepi műsor a művelődési házban „Egyezernyolcszáznegyvennyolcadik évben, az Úristen letekintett a földre…” címmel a Kákics zenekar jóvoltából.

Szabadbattyán 10:00 Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár A Magyar Népmese Napjai programsorozat keretén belül 10 órakor és 14 órakor Mesés színdarab a Szabad Színház Jóvoltából.

Székesfehérvár 16:30 Tourinform iroda Kattints! címmel fotós sétára invitálja az érdeklődőket a székesfehérvári Tourinform Iroda a belvárosban. A város leglátványosabb, szelfizésre és művészi fotók készítésére alkalmas helyszíneit mutatja be a Tourinform idegenvezetője, valamint egy profi székesfehérvári fotográfus, Kiss László.

Székesfehérvár 18:00 Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház A Csoóri Sándor Társaság szervezésében vendég Lovász Irén Kossuth-díjas népdalénekes.   Házigazda: Bakonyi István. A belépés díjtalan.

Székesfehérvár 18:00 Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épülete Az absztrakt képek szerelmeseit hívja Alcohol Ink workshopra Sturcz Georgina az idei Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatban. A részvételhez részvételi díj fizetése és regisztráció szükséges a [email protected] címen.

Székesfehérvár 19:00 Vörösmarty Színház A király beszéde című előadást láthatja a közönség. A király beszéde IV. György (Kovács Tamás) brit uralkodó útját követi végig, aki súlyos beszédhibával küzd. Lionel Logue, beszédtanár (Gáspár Sándor) segítsége és a kettejük között kialakuló barátság nem csak a királynak, de az egész országnak ajándék lesz.

Székesfehérvár 19:00 Fürdő sor 3. "Mesék a mennyországból – esti mese felnőtteknek: Különleges megközelítéssel várja a felnőtteket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat első napján. Sándor Ildikó mesemondó, néprajzkutató mesél felnőtteknek a mennyországról más szemszögből, mint ahogy azt eddig megszokhattuk."

Székesfehérvár 19:00 Hiemer-ház Te mitől függsz? - interaktív, prevenciós előadás: A Prosperis Alba Kutatóközpont és az “Itt és most” imprószínház interaktív, prevenciós előadást szervez diákoknak, szüleiknek és minden kedves érdeklődőnek. A rendezvény ingyenes.

Székesfehérvár 19:30 Nyolcas Műhely Adok-kapok imprópárbaj: Improvizációs színházi előadás a JusztIs Társulat előadásában. A színészek összecsapnak, a sportág: impró! Két csapat. A bíró: a közönség. Melyik csapat lesz az imprós ring fehérvári bajnoka?

 

Szeptember 28.

 

Dunaújváros 17:00 Kultik A Gentlemen együttes fellépése, ahol a romantika és a klasszikus világslágerek találkoznak. Csengeri Attila, Buch Tibor és Domoszlai Sándor a formáció tagjai.

Fehérvárcsurgó 20:00 Károlyi-kastély A belga Desguin Quartet, lép fel a műsoron Haydn, Alpaerts és Smetana műveivel a „Quartettissimo” XV. Európai Vonósnégyes Fesztiválon

Füle 15:00 Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár "Szüreti Mulatság. 15 óra: a művelődési háztól indulnak a vonulók és három helyszínen állnak meg: az önkormányzat épületénél, a Sárrét Tájháznál és végül a művelődési háznál. 16.30: Óvodások tánca a művelődési ház előtt.17 óra: Kézműves foglalkozás gyerekeknek népi játékok, őszi süti verseny. 18.30: Tombolahúzás. 21 óra: retró diszkó, szüreti bál Őrsi Péterrel."

Jenő 13:00 Iskolaudvar Szeretlek Magyarország. Szeretetvendégség, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, kézműves termékek vásár, borkostoló az iskolaudvaron. 14-16 óra: Kiállítások és kvízverseny a közösségi házban. 16 óra: Díjátadó. 16:30: Kulturális műsor és táncház.

Kápolnásnyék 8:00 Központ Folytatódik a Mihály-nap: labdarúgó bajnoksággal, főzőversennyel kezdődik a nap, a 14 órai hivatalos megnyitó után pedig helyi fellépőkkel folytatódik a program. Este 19 órakor fellép a Kowalsky meg a Vega, akiket követően tűzzsonglőr bemutató és utcabál lesz. 

Kincsesbánya 8:00 Strand Főzőverseny, faluebéd, bor- és pálinka mustra, szüreti felvonulás, pásztortűz

Lepsény, Mezőszentgyörgy 12:00 LMSK pálya Szüreti felvonulás és bál. 12 óra: Indul a szüreti felvonulás a következő megállókkal: mezőszentgyörgyi posta, lepsényi művelődési ház, Arany János utca-Kossuth utca sarok, Ifjúság utca az iskola előtt, Posta utca-Széchenyi utca sarok, posta. 21 óra: Szüreti bál az LMSK pályán

Magyaralmás 8:00 Faluház és környéke Falunap

Martonvásár 7:00 BBK rendezvényudvar Szombaton kezdetét veszi a Tök Jó Hét. 7.00-12.00: Termelői Piac. 9.00: Tök Jó Hét megnyitó. 9.00-13.00: Országos óriástök-mérő verseny. 9.00 -12.00 és 15.00-18.00: Tökfaragás Mihálovics Mónival. 11.00: Folyton-Folt Csoport kiállításmegnyitó. 13.00-17.00: Főzőverseny. 14.30: Országos óriástök – mérő verseny eredményhirdetés. 15.00-18.00: Helyi közösségek fellépése. 18.00: Főzőverseny eredményhirdetés. 18.15: Boldog szülinapot BBK - tortafújás!

Pákozd 10:00 Katonai Emlékpark Változatos, izgalmas programokkal vár mindenkit a XV. Honvédfesztivál. A Csatatéri sokadalom rendezvényen hagyományőrző programokkal, haditechnikai bemutatókkal és zenés, táncos előadásokkal készülnek a szervezők. A belépés ingyenes. Lesznek huszár és katonai hagyományőrzők, a jelenkor katonáinak és high-tech eszközeinek bemutatói, szimulátor és lézerlövészet, harcjárművek, fegyverek, közelharc és tűzszerész bemutatók és interaktív tárlatvezetések. Újdonság a csatatéren felállított több mint 30 sátorból álló történelmi sátortábor.

Sárkeszi 10:00 Sárkeszi Falunap: zene, bűvész és humorista fellépése, hagyományőrző fegyveres bemutató, arcfestés, habparty, bohóc, játszóház, ugrálóvár és street food várja a vendégeket.

Seregélyes 7:00 A település Hegyi Nap: Főzőverseny, felvonulás, Marvel szuperhősök, Szent Mihály-napi tűzgyújtás, tűzijáték és zene, vidámpark várja a látogatókat.

Sukoró 17:00 református templom Megemlékezés az 1848. szeptember 28-i 176. évfordulójára. Székesfehérvár Helyőrségi Zenekara előadásában hallható a Szózat, majd Kardos Ábel lelkész és Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester köszöntőjét követően szól a közönséghez Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja. A megemlékezést a Magyar Nemzeti Férfikar műsora, koszorúzás és ima zárja. 

Székesfehérvár 10:00 Halesz park Budai úti családi nap a Haleszban: A Budai úti Református Gyülekezet eseménye, amelyen kézműveskedés, LEGO sátor, bábelőadás, gyermekszínház, mese sátor, közös éneklés, könyvvásár és ima sátor várja az érdeklődőket.

Székesfehérvár 10:00 VOKE Vörösmarty Művelődési Ház "Székesfehérvári Díszmadár-kiállítás és -vásár, szeptember 28-29.: Az apró pintyektől, egészen a legnagyobb méretű ara papagájig számtalan díszmadár lesz látható a kiállításon. Lehetőség lesz fogózkodni ara papagájjal. A bátrabbak pedig óriáskígyót is simogathatnak."

Székesfehérvár 10:00 Városháza, Széchenyi utcai Református Templom Református Nap: Megnyitó és áhítat a Városháza Dísztermében Brunner Vilmos, Berze János és Somogyi László vezetésével, majd a nap során előadás, koncert és kiállítás-megnyitó várja az érdeklődőket.

Székesfehérvár 10:00 VMK Budai Úti Tagkönyvtára Mese-vár és játék-vár: mesés könyvajánló foglalkozásra várják az óvodásokat és kisiskolásokat, ahol együtt játszhat az egész család a társasjáték délutánon.

Székesfehérvár 10:15 Sóstó, Zöld Tanya Sóstó erdei ösvényein: Túra a Sóstó kevésbé ismert déli túraösvényein, amelyen felfedezhetjük az erdei életközösségek sokszínűségét és titkait.

Székesfehérvár 15:00 Közösségi Központ – Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar Szent Mihály-nap Szárazréten: fellép többek között az Apacuka zenekar és a 4WHAT, valamint a Szárazréti Nyugdíjasklub Fürge Lábak Tánccsoportja. Az érdeklődők egész délután játékokkal és foglalkozásokkal tölthetik az időt.

Székesfehérvár 19:00 V54 Színház és Kultúrtér (Székesfehérvár, Várkörút 54.) Czeller Péter: Hivatali mesék. Hét színész hét rövid jeleneten keresztül mutat be ismerős pillanatokat a munka világából: legyen az egy unalmas meeting, egy abszurd állásinterjú, egy lelkes MLM ügynök, egy kellemetlen beszélgetés a főnökkel, első nap a munkában, csapatépítő buli vagy egy sima kirúgás.

Székesfehérvár 20:30 Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Sommelier Színház - zenés, irodalmi borkóstoló. Borsos Kitty tart zenés irodalmi borkóstolót az idei Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatban. Magyarország 22 borvidékének legjobb nedűit mutatja be a írók és költők művei alapján. 

Vál 9:00 Sportpálya IV. Dinasma Hastánc Kupa 9.00 órától: Nemzetközi és országos - minősítő és helyezéses hastáncverseny. Egy nap, ami a tánc szeretetéről szól. A nap gálával zárul, melynek bevételét jótékonysági célra fordítják!

 

Szeptember 29.

 

Enying 9:00 Cifrakert Városnap. 9 óra: Főzőverseny. 10 óra: Rozmaring Nyugdíjas Klub, koktélbár Lajsz Andrással. 11 óra: Kissek zenekar fellépése. 12 óra: Nagy Bálint - Jó ebédhez szól a nóta. 13 óra: Princess TSE. 13:45: Sweet Dreams TSE. 14:30: Főzőverseny eredményhirdetés. 15 óra: Országos Musical&Operett Kurzus műsora.16 óra: Kicsi Gesztenye Klub műsora.17 óra: Zsigmond Lala. 18 óra: Boka Boggie. 20.15. Follow the Flow. 22 órától: Kívánságműsor, karaoke parti a Koktél zenekarral 

Fehérvárcsurgó 17:00 Károlyi-kastély A „Quartettissimo” XV. Európai Vonósnégyes Fesztivál keretében fellép a lengyel Airis Quartet Beethoven, Penderecki és Gorecki műveivel.

Isztimér 17:00 Jézus szíve kápolna és tűzoltószertár Szent Mihály napi hálaadás és együttlét.  17.00 órakor hálaadás a Jézus Szíve kápolnában és azt követően szeretetvendégség a tűzoltószertárban

Martonvásár 9:00 BBK rendezvényudvar Tök Jó Egészségnap. 9.00-13.00: Vérnyomás- és vércukormérés. 9.00-12.00: Arcfestés, csillámtetoválás. 10.00: Pöttömtorna Bárányos Renivel.

Pákozd 9:00 Katonai Emlékpark A pákozd-sukorói csata emléknapján 9 órakor megemlékezés kezdődik Gyuricza Béla vezérezredesről, a KEMPP megálmodójáról, majd 10 órától az 1848. szeptember 29-i csata évfordulójára emlékeznek. Az ünnepi beszédet Udvardi Endre, a Honvédelmi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára mondja. Ezen a napon a parkolás az Emlékparktól távolabb lesz lehetséges.

Sárkeresztes 16:00 Sportpálya Szent Mihály-napi rendezvény: lovaglással, íjászattal, mézeskalács-díszítéssel és ügyességi játékokkal készül a Sárkeresztesért Egyesület a szeptember 29-i Szent Mihály-napi rendezvényre. A sárkeresztesi sportpályán a különféle programok mellet lesz tűzgyújtás és zeneszó is, sőt, rácáfolva az őszre, még egy jó lángost is ehetünk.

Székesfehérvár 10:30 Sóstó, találkozó: Csőszház utcai parkoló Családi meseséta a Sóstó Tanösvényen: 1,5 órás séta és mesemondás a Kiserdőben, mely során a résztvevők meglátogatják a Zöld tanyát és a Nádi berekben egy leskunyhót is. A séta a Gáspár Attila réten ér véget, ahol a gyerekek kipróbálhatják a rét nagyszerű és izgalmas játékait. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Szeptember 30.

 

Rácalmás 18:30 Rácalmás Művelődési Ház A Magyar Népmese Napja Rácalmáson. Berecz András ének és mesemondó előadói estje.

Szabadbattyán 17:00 Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár Halász Yvett festménykiállításának megnyitójára várják az érdeklődőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában