Összekapaszkodtak az öregek

2024.09.25. 11:30

Tűz ütött ki és közben tűzoltó autót kellett menteni

Kigyulladt egy üzem Bodajkon és a jelzésre azonnal reagált a Bodajki Tűzoltó Egyesület, ahogy mindig. Perceken belül úton voltak a fecskendővel a tűz, vagyis a Bányász lakótelep felé, de a tűzoltóautó hirtelen megállt. A már meglehetősen idős járgányt egy szintén sokat látott másik teherautó mentette, miközben az önkéntesek gyalog rohantak a káreset helyszínére.

Palocsai Jenő

Az öreg fecskendő összekapaszkodott egy másik sokat látott teherautóval, kimentve a szert a forgalmas kanyarból

Fotó: Bodajk ÖTE

Komoly műszaki probléma merült fel a Bodajki Tűzoltó Egyesület (ÖTE) fecskendőjével kapcsolatban, méghozzá éppen vonulás közben.

Lángokban állt az asztalosüzem egy része

– A jelzés szerint a Bányász lakótelepen levő ipari létesítményen belül egy asztalos üzem égett ezért mi 6 fővel megkezdtük a vonulást, azonban a Hangszíntér iskola előtt a gépjárművünk minden előjel nélkül megállt. Jobb híján önkénteseink teljes menetfelszerelésben, a szükséges eszközökkel a kezükben és a vállukon rohantak a helyszínre – áll az ÖTE közleményében, ami leírja a káreset helyszínét is.

– A tűzesetnél egy körülbelül 200 m2-es épületrészben égett egy helyiség, amit a móri és fehérvári tűzoltók eloltottak, mi pedig jármű és szakfelszerelés hiányában az ő munkájukat segítettük ahogy tudtuk. Aztán meg kellett mentenünk a tűzoltó járművünket is, és azoknak, akik részt vettek ebben a mentésben, ezúton is nagyon szépen köszönjük a segítséget – tette közzé a Bodajk ÖTE.

A műszaki hibás autót hátrahagyva gyalogszerrel rohantak a bodajki tűzoltók, hogy legalább segíteni tudjanak a tűz oltásában a móri kollégáknak
Fotó: Bodajk ÖTE

Lesz még tűz, szükség van az autóra

Mint kiderült, az állapotfelmérésre szeptember 25-én kerül sor, de vélhetően az üzemanyagrendszer hibája okozta a műszaki hibát. A javítás költségei várhatóan magasak lesznek, és a speciális autó korából fakadóan az alkatrészek beszerzése sem lesz egyszerű, ezért arra kér mindenkit ez a sokat dolgozó, vonuló, hasznos civil szervezet, hogy akinek módjában áll, az támogassa őket anyagilag, hogy az autó és a Bodajk Öte újra vonulhasson. Ahogy ők írták a közösségi oldalukon: „Kérünk titeket, segítsetek, hogy segíthessünk!”

A kedvezményezett neve Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az anyagi támogatásokat a 11736006-21455058-es bankszámlaszámon tudják fogadni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában