Országos steaksütő bajnokság

2024.09.15. 20:02

Ütős siker a Füstös Nyúl Kupán

Minden eddiginél nagyobb sikerrel szerepeltek vármegyénk versenyzői a Dunaharasztiban megrendezett steaksütő bajnokságon: mindkét kategóriában megnyerték a bajnokságot, és a fődíj mellett e gasztronómiai ágazat amerikai versenyén is részt vehetnek.

Tóth Sándor

Turanitz Gergely (b) és Lencsés Zoltán (j) a steakbajnoki és helyezési díjaikkal, valamint Füstös Nyúl trófeáikkal

Forrás: KGB BBQ

A változékonyra vált időjárás sem tartotta vissza a szervezőket attól, hogy szombaton megrendezzék a Kis-Duna partján található amerikai autómárkák gyűjteményének helyet adó A Trezor területén a VIII. Füstös Nyúl Kupa és BBQ Fesztivált, stílusosan a texasi Steak Cookoff Association (SCA) európai tagszervezetének patronálásával. A szép számú hazai és külföldi résztvevő közt jó eséllyel indultak egyéni versenyzőként a korábban csapatként, majd az itthoni, európai és amerikai versenyeken külön-külön is eredményesen szereplő KGB Katka Gergő BBQ-team fehérvári és nadapi tagjai. A csapatból Turanitz Gergelyen és Loncsár Andráson kívül először indult egyéni versenyzőként a székesfehérvári Lencsés Zoltán.

A hagyományosan jó hangulatú versenynap sikerének hírét először a KGB BBQ gasztronómiai formáció csapatkapitánya Turanitz Gergő közölte érzelmektől sem mentes távirati stílusban: „Kedves Barátaink! Ami ma történt, nehezen hisszük el. A Legelső Tállya érzése kapott el minket (utalás az első közös sikerre, a 2017-es I. Tállya BBQ Verseny & Fesztiválra) Megkönnyeztük! Gergő Steak A. 1. helyezés! Lencsés Zoli barátunk élete első önálló versenyén Steak B. 1. helyezés. Összetettben Grand Champion Zoli! Köszönjük Füstös Nyúl Kupa, bomba volt! Így meghívást kaptunk a steaksütő világbajnokságra Amerikába!”

Az első közlést kiegészítve több részletet is elmondott lapunknak Gergő: Steak A kategóriában az ő első helyezését Lencsés Zoli 2. helye követte, míg Loncsár András 10. lett; Steak B kategóriában a versenyt Lencsés nyerte meg, ő az 5., míg Loncsár a 10. helyen végzett. A Füstös Nyúl Kupa összetett Grand Champion-díját a legsikeresebb steaksütő Lencsés Zoltán (Lene) nyerte, aki megkapta az SCA képviselői, Szalavári Judit és Závodszky Attila által alapított Rookie Cook Díjat a legeredményesebb új versenyzőként. Ezen kívül mindkettőjüknek átadták a kitüntető Golden Ticket-et, vagyis az arany jegyet, az SCA Fort Worth-i steaksütő világversenyére. Természetesen a Füstös Nyúl trófeák, az egyedi tervezésű „arany nyulak” is gazdagítják két steaksütő bajnokunk dicsőség gyűjteményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában