Bűbájos kis szobor

2 órája

Vidra a Velencei-tó partján: a bronzba álmodott természet

Bűbájos kis szobrot avattak szombaton Gárdonyban. Az agárdi kis sziget bejáratánál várja a látogatókat a bronzba álmodott, vidra alakot ábrázoló alkotás.

S. Töttő Rita

Fotó: Ódor Balázs

Ahogy Kontur András szobrászművész eredetileg ígérte, valóban egy ágaskodó, figyelő és egyedülálló vidra került Gárdony városának közterére: „Az én gondolataimban először egy ágaskodó, álló, azaz szemlélődő, vadászó vidra alakja jelent meg, így ebben a helyzetben fogom ábrázolni. A koncepció az továbbá, hogy a vidra – ellentétben a korábbiakkal, nem párban vagy családostól – hanem egyedül legyen ábrázolva, ugyanis ez az állat általában magányosan vadászik” – nyilatkozta korábban a feol.hu-nak az alkotó.

A kedves kis szobor az agárdi kis sziget bejáratánál kapott helyet, ahol szeptember 28-án délelőtt, az őszi esőben adta át a városnak Tóth István, Gárdony leköszönő polgármestere a szobrot. Az erősen szemlélődő vidra, megeshet, az arra járók kedvence lesz, kis gömbölyű buksija simogatásra készteti ugyanis a járókelőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában