A kemence illata

2 órája

A kenyér világnapja: Rajzkiállítással ünnepeltek a Károlyi-kastélyban

A két, szinte rokonságban álló szomszéd, a Károlyi-kastély és a Károlyi József Tagiskola ismét közös programot szervezett. A Kenyér világnapja alkalmából ebben az évben is tehetséges iskolások nyüzsgése és frissen, helyben sütött kenyér illata lengte be a kastély termeit, folyosóit.

Palocsai Jenő

A gyerekek a világnap alkalmából végivették az utat a búzától a kenyérig 

Forrás: Károlyi-kastély

A kenyér október 16-i világnapjához kapcsolódóan idén is megtartották a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban azt a hagyományos programot, mely a kenyér mint alapvető élelmiszer jelentőségét hangsúlyozza.

– A Károlyi József Tagiskola diákjai a kenyér készítésének és fogyasztásának témáit feldolgozó rajzaikat állították ki. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 30 kg liszttel támogatta a kezdeményezést, míg a Borbáskert 15 kg almát ajándékozott az alkotások készítőinek, felhívva a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára. – tudtuk meg a kastély munkatársától, fekete Ágnestől.

A Kenyér világnapja kapcsán tartott ünnep már hagyománnyá vált Csurgón, ahogy az is, hogy a Károlyi-kastély saját sütésű kenyérrel vendégeli meg az eseményen résztvevő tanulókat, így ez 2024-ben sem volt másképp.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában