Ébredő álmodók

2024.10.24. 17:00

Alapkőletétel: Most válik valósággá egy újabb álom

A Bakonycsernyei Evangélikus Egyházközség és a Bakonycsernyei Evangélikus Óvoda október 30-án jelentős mérföldkőhöz ér. A nagyközség legnagyobb örömére délután 14 órakor alapkőletétel lesz a Dózsa György úti evangélikus templomnál. Az eseményen jelen lesz számos politikus és vallási vezető, de természetesen a nagyközség vezetése és maguk az ovisok is tiszteletüket teszik.

Palocsai Jenő

„Mikor jóra fordította Sion sorsát az Úr, olyanok voltunk, mint az álmodók”. (Zsolt 126,3) Ezt az idézetet választotta Szarka István, evangélikus esperes, mikor Kalincsák Ferenc felügyelővel közösen tudatta a világgal, hogy új óvodaépület készül Bakonycsernyén, és hogy annak alapkőletétele október 30-án lesz.

Mint megtudtuk, az eseményen tartott hálaadó istentiszteleten Bencze András, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökhelyettese hirdet majd igét. Az ünnepi köszöntő beszédeket, a tervek szerint Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Törő Gábor országgyűlési képviselő és Pröhle Gergely országos felügyelő mondja majd a nagy pillanatban, míg a vidám műsort az intézmény óvodásai adják szerda délután 14 órakor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában