Jubiláló gyógyszerész

16 órája

Aranydiploma az elmúlt 50 évért

Idén 50 éve annak, hogy Mérai Károly megszerezte gyógyszerész diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. A jubileumi évforduló alkalmából október 12-én az egyetem központi épületében ünnepélyes keretek között vette át aranydiplomáját.

Déri Brenda

Aranydiploma átvétele az egyetemen.

Forrás: ifj. Mérai Károly

A székesfehérvári születésű gyógyszerész már fiatalon érdeklődött az egészségügy iránt, így érettségi után a Semmelweis Orvostudományi Egyetemre felvételizett, de nem vették fel, így kétéves sorkatonai szolgálat után ismét próbálkozott és sikeres felvételt nyert a Gyógyszerésztudományi karra, ahol 1974-ben gyógyszerészként diplomázott. Első munkahelye a Fejér Megyei Gyógyszertári Központ volt, majd néhány hónap után kinevezték a nádasdladányi gyógyszertár vezetőjének. Ekkor telepedett le Nádasdladányba, amelynek azóta is lakosa.

A gyógyszertárak privatizációjakor elnyerte a személyi jogot és ekkor a szomszédos Jenő községben fiókgyógyszertárat alakított ki. Mindkét településen a patika működését egyedül látja el, napi 10-12 órát dolgozik. Közel 3000 lakos gyógyszertári ellátását biztosítja folyamatosan, szereti a hivatását, betegeit, munkáját lelkiismeretesen végzi már 50 éve – írja méltatásában Varga Tünde, polgármester.

De nem csak a munka területén végzett és végez kiemelkedő teljesítmény, hanem a közéletben is. 1990-től négy évig társadalmi megbízatású polgármester volt, majd 2002-től 2006-ig önkormányzati képviselőként, 2006-2019-ig pedig alpolgármesterként látta el a közéleti munkát díjazás nélkül.

„Mérai Károly 50 éve két településen tevékenykedik gyógyszerészként, az egészségügy területén. Szakmai munkájával, hivatástudatával lelkiismeretesen, önzetlenül segít a lakosság egészségének megóvásában, javításában. A községben elismert, köztiszteletben álló ember, adományaival, szellemi munkájával építi a települést”.

Nádasdladány önkormányzata 2008-ban Nádasdladány Díszpolgára címet adományozott neki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában