Hagyományteremtés

2024.10.18. 12:18

Autóvadász Kupa Székesfehérváron is – már bevetésben a csapatok

Dunaújváros után Székesfehérváron is megrendezték az Alba Regia Autóvadász Kupát, mely voltaképpen egy verseny a rendőrkapitányságok, a polgárőr egyesületek és a NAV bevonásával.

Déri Brenda

Fotó: NAGY NORBERT

Dunaújvárosban már hagyomány, hogy minden évben egy alkalommal összeállnak a társszervezetek, hogy együttműködve minél több gépjárművet ellenőrizzenek a város területén és a lehető legtöbb szabálysértést vagy bűncselekményt szűrjék ki. E hagyományt szeretnék megteremteni Székesfehérváron is, ahol október 18-án azért gyűltek össze a fent említett szervezetek, hogy az Autóvadász Kupa névre keresztelt verseny keretén belül összemérjék „tudásukat” vagy inkább azt, hogy mely csapatoknak sikerül a lehető legtöbb szabálysértése, bűncselekményre bukkanni az ellenőrzések során.

Autóvadász Kupa
Autóvadász Kupa: indulnak a csapatok.
Fotó: NAGY NORBERT

10 csapat végez ellenőrzés Fehérvár pontjain

A verseny kezdete előtt Kőhalmi László címzetes rendőr főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott osztályvezető helyettese a feol.hu-nak elmondta a pénteki napon 10 csapat ül autóba, hogy Székesfehérvár területén ellenőrzéseket végezzenek. Ezt olyan készülékekkel teszik, amelyek képesek felismerni az elhaladó járművek hatósági jelzéseit, majd összevetik az országos nyilvántartással és visszajelzést adnak az adott rendőrnek, hogy van-e bármiféle probléma a gépjárművel: például körözés alatt áll az autó, lejárt a műszakija vagy kivonták a forgalomból.

Jogkövetőket nem állítanak meg

– A verseny ideje alatt nagyon sok járművet szoktak intézkedés alá vonni a kollégák, főként lejárt műszaki és forgalomból kivonás miatt. Fontos ugyanekkor, hogy jogkövetőket nem állítanak meg, kizárólag azokkal szemben intézkednek, akik szabálysértést vagy bűncselekményt követtek el. A verseny végeztével pedig pontozással dől el, hogy a csapatok hányadik helyen végeznek. Az első három helyezett kupát is kap – tudtuk meg.

A verseny előtti megnyitón részt vett Viza Attila önkormányzati képviselő is, aki úgy véli, hogy az Autóvadász Kupa, amellett, hogy egy verseny nagyon jó kezdeményezése a közlekedés és a közbiztonság javításának a városban.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában