Várják a pályázatokat

2 órája

Borkirálynő kerestetik!

Az Enyingi Borkedvelők Rendje várja azon hölgyek jelentkezését, akik érdeklődnek a bor iránt, szívesen áldoznak szabadidejükből a Balatonmelléki tájegység, ezen belül a Mezőföld és Enying borainak népszerűsítésére, valamint örömmel vesznek részt a borlovagrend rendezvényein.

Déri Brenda

Borkirálynők a Móri Bornapokon.

Forrás: Lindner Mónika

A 2014-ben alakult Enyingi Borkedvelők Rendjének célja a szőlő- és borkultúra terjesztése, a hagyományok ápolása és mindezek népszerűsítése különböző rendezvények keretében. A borkirálynő választás amellett, hogy a borrendekben bevett szokás, is e célt szolgálja. A jelentkezés feltétele – a fentiek mellett – egy írásbeli motivációs bemutatkozás rövid fényképes életrajzzal és a szőlő- és borkultúrához való kötődés bemutatása. Jelentkezni október 31-ig lehet az írásos pályázat benyújtásával, melyet elküldhetnek a jelentkezők az [email protected] e-mail címre vagy feladhatják postán. Utóbbi esetén a cím: Enyingi Borkedvelők Rendje, 8130 Enying, Öreghegy, 4005 hrsz.

Mint azt Lindner Mónikától, az Enyingi Borkedvelők Rendjének sajtósától megtudtuk borkirálynőt 3 évre választanak és e címnek „kötelezettségei” is vannak: különböző rendezvényeken, fesztiválokon és települési ünnepségeken kell részt venni és népszerűsíteni a kulturált borfogyasztást és a borászati hagyományokat. 

A borrend a borkirálynő megválasztásakor figyelembe veszi a jelentkező szakmai ismereteit és elköteleződését a borászat iránt.


A pályázókat legkésőbb november 15-ig értesíteni fogják a meghallgatás időpontjáról és helyéről.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában