Állatok világnapja

2 órája

Egy nap, ami csak az állatokról szól!

1931-ben merült fel először egy firenzei környezetvédelmi konferencián, hogy egy világnap formájában hívják fel a figyelmet az állatokra, védelmükre és szeretetükre.

Déri Brenda

Október 4-én tartjuk az Állatok világnapját.

Fotó: Shutterstock AI

Az, hogy e napot október 4-én tartjuk az Assisi Szent Ferencnek, az állatok és a természet védőszentjének, pontosabban az ő halálának „köszönhető”. E napon halt ugyanis meg, így az Állatok világnapja mellett október 4. az ő emléknapja is egyben. Az Állatok világnapjának alapelve az, hogy az állatok boldogabbá teszik az életünket. Nem haszonállatok, hanem társak és barátok, akik gazdagítják a mindennapjainkat. A világnap célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára – áll a WWF oldalán. 

Gondoljunk a megyénkben lévő állatvédelmi szervezetekre, menhelyekre és, ah tehetjük fogadjunk örökbe egy-egy kedves, családra váró állatot!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában