Arcanum

2 órája

Fejér évfordulós emlékei

Horváth-Buthy Lilla

Közel száz tanár

„Ha minden igaz, szerdán, azaz október 19-ikén a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában megalakul a Fejér Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete. Ekkor tartják ugyanis az alapító közgyűlésüket. Közel két éve folyik már a szervező munka, és most, a jelentkezők számából arra következtettek, itt az ideje az egyesület megalapításának. Az ötlet nem új, hiszen tizenegy megyében létezik és működik ilyen szervezet. Felvetődhet a kérdés, szükség van-e, a mármeglévő, egyéb keretek között működő szakmai műhelyeken kívülmásra. A válasz egyértelmű igen.” – írtuk 1994-ben.

Krimikrónika

„Betörők próbáltak szerencsét Fehérváron, a Karinthy utcai játékteremben. Azonban alighogy nekiláttak fölfeszegetni az automatákat, a helyszínen elfogták a két tettest. Hasonló sorsra jutott a fehérvári MÁV teherpályaudvaron az a két férfi is, akik akkumulátorokat és fémtuskókat igyekeztek elemelni, ám a rendészek rajtakapták őket. Elpártolt a szerencse attól a két férfiútól is, akik Lovasberényben, egy épülő háznál óhajtottak ingyenesen építőanyaghoz jutni. Tetten érték őket és eljárás indul ellenük.”  – adta hírül a Fejér Megyei Hírlap ugyanebben a lapszámban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában