Ünnep

2 órája

Gárdonyi időseknél jártak: a Zene és az Idősek Világnapját ünnepelték

Az Agárdi Éneklők Kamarakórusa jótékonysági hangverseny keretében köszöntötte a gárdonyi Aranybárka Idősek Otthonának lakóit csütörtökön. Egyszerre ünnepelték az Idősek Világnapját és a Zene Világnapját.

S. Töttő Rita

Fotó: Laczkó Ildikó

Október 3-án, csütörtökön meglátogatta az Agárdi Éneklők Kamarakórusa a gárdonyi Aranybárka Idősek Otthonának lakóit. Laczkó Ildikó szervező a feol.hu-nak elmondta: az Idősek Világnapja, valamint a Zenei Világnap alkalmából érkeztek az otthonba.

„Megható érzés volt látni az idős emberek örömét, szeretetét, és azt, hogy milyen odaadóan hallgatták előadott dalainkat. Önkéntelenül is Babits Mihály: Megmondom a titkát édesem a dalnak című versének sorai jutottak eszembe: Mindenik embernek a lelkében dal van,/és a saját lelkét hallja minden dalban./És akinek szép lelkében az ének,/az hallja a mások énekét is szépnek” – fogalmazott a szerevező. A Kamarakórus természetesen a dalokon túl sem érkezett üres kézzel: Remsey János helyi vállalkozó felajánlásaként  60 kilogramm gyönyörű almával kedveskedtek az otthon lakóinak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában