A rendőrség tiszta vizet öntött a pohárba

2 órája

Hulladékügy: végre kitudódott, jár-e bírság a kukázásért?!

Tiszta vizet öntöttek a pohárba. A hulladékügy körüli mizéria rendeződni látszik: – Aki a mások által kidobott visszaváltható palackokat összegyűjti, és elviszi a gyűjtőpontra, nem büntetést, hanem köszönetet érdemel – írta az Országos Rendőr-főkapitányság szerdán.

Kecskés Zoltán

Mégsem jár büntetés a flakonozóknak, csak akkor, ha megbotránkoztatóan viselkednek és kárt okoznak.

Forrás: 24 Óra

Ahogy a hétvégén beszámoltunk róla, hogy durva bírságot kockáztat, aki a kukákból gyűjt visszaváltható palackokat. A rendőrség azóta a tisztán látás végett – Hulladékügy: Lássunk tisztán!  címmel – egy közleményt adott ki: céljuk nem a büntetés, hanem a társadalmi normák és a békés együttélés biztosítása.

hulladékügy_rendőrség_kukázás_büntetés
Nem jár büntetés: aki mások által kidobott visszaváltható palackokat összegyűjti, és elviszi a gyűjtőpontra.
Fotó: Origo

A tájékoztatót azután tette közzé a police.hu, miután sokan sérelmezték azt, hogy miért kap büntetést az, aki kiszedi a kukákból a visszaváltható palackokat. A  szerdai rendőrségi kommunikációból kiderül, nem kell büntetéstől tartania annak, aki valaki mások által elhagyott, eldobott visszaváltható palackokat összegyűjti, és elviszi a gyűjtőpontra, sőt, tulajdonképpen köszönetet érdemel.

Mindemellett kiemelték, hogy rendőri intézkedéssel azoknak kell számolniuk, akik mindezt nem a társadalmi együttélés szabályai szerint teszi, mint fogalmaznak: 

Aki kiborítja a kuka tartalmát, megrongálja a tárolót, a lakóközösséget zavarva, hangoskodva, megbotránkoztató módon viselkedik. A rendőrségnek ugyanis nem az a célja, hogy a békés, másoknak kárt nem okozó állampolgárokat zaklassa; az ő tevékenységüket nem minősíti társadalomra veszélyesnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában