Az állatok világnapja Soponyán

2 órája

Hüllőkiállítás – Pályázatok eredményhirdetése – Kedvenc állatom

Az állatok védelme a legrégebbi ismereteink szerint Assisi Szent Ferenc nevéhez kapcsolódik. Tanítása a ma emberének is példamutató: éljünk úgy, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban található más fajú élőlényekkel megtaláljuk a harmóniát, a békét. Intelme ma talán még fontosabb, hiszen a mai kor embere a mindennapi szükségleteinek kielégítése miatt egyre többet foglal el a természetből.

V. Varga József

A pályázatok sok-sok díjazottja

Fotó: az iskola

– Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünkben élő élőlényekre, hogy az ember és az állat közötti kapcsolatot tovább erősítsük, valamint emlékeztessünk az együttélés fontosságára, ezáltal is segítve a felelősségteljes állattartás elterjedését – mondta el lapunknak Hollósi Lászlóné Anikó, a soponyai Zichy János Általános Iskola igazgatója. – Intézményünk az Örökös Ökoiskola és egyben a Madárbarát Iskola cím birtokosaként minden évben megünnepli Az állatok világnapját, hiszen már gyermekkorban el kell ültetnünk a természetszeretet és az állatszeretet csíráit.

 

Az állatok világnapja alkalmából az iskola diákjai különböző programokon vettek részt, melyek mindegyike az állatokhoz kapcsolódott. A gyerekeket nagyszabású hüllőkiállítás várta; a gyerekek közvetlenül figyelhették meg ezeket az állatokat, hallhattak életmódjukról, szokásaikról.

 

Az állatok világnapjára meghirdetett pályázatok ünnepélyes eredményhirdetését is megtartották Soponyán, illetve megnyitották a beküldött pályaművekből összeállított kiállítást. Bármilyen anyagból madarat lehetett készíteni, bármekkora méretben, illetve a diákok által készített fotókból nyílt kiállítás Kedvenc állatom címmel. A versenyre több mint 130 pályamunka érkezett, a díjakat Diószegi Anna polgármester adta át; az iskola előkertjében pedig felavatták azt a két madáretetőt, melyet Szalai János és családja adományozott az intézménynek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában