Gőzerővel készülnek

2 órája

Liget sor - régóta várt, fontos beruházás indul Baracson

A múlt heti szerződés aláírását követően már javában zajlanak az előkészületek. Az alapanyagok, a gépek folyamatosan érkeznek a a Liget sori munkaterületre, hogy hamarosan megkezdődhessen a tényleges munka Baracson.

Kecskés Zoltán

Újra robog az úthenger Baracson

Fotó: Önkormányzat /Archív

Mint ismert, a település sikeresen pályázott a TOP Plusz program kiírására, amellyel mintegy 161 millió forintot nyert el a Liget sor felújítására, majd a sikeres közbeszerzési eljárás eredményeként az Útéppark Kft. végezheti a kivitelezést, az erről szóló szerződést pénteken írta alá Nemes Róbert, a vállalat ügyvezető igazgatója és Várai Róbert polgármester.

Baracs_Liget_sor_úthenger_beruházás
A megkezdett úton haladnak: a beruházás a Baracs – Nagyvenyim összekötő út folytatása lesz a Liget soron.
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő /Archív

A település polgármestere megkeresésünkre jelezte, időszakosan forgalomkorlátozásokra számíthatnak a lakosok, ám teljes útlezárásra csupán a teljes aszfaltozáskor kerülhet majd sor. Természetesen erről időben tájékoztatni fogják az itt élőket. Hozzátette ugyanakkor, hogy az Iparos köz és a Nagyvenyim-Baracs összekötő út közötti munkavégzés jelentős torlódásokat okozhat, ezért kéri a lakosság türelmét, megértését. A tényleges kivitelezés várhatóan jövő héten indulhat Baracson, mely során a letöredezett, kátyús út új burkolatot, padkát és mindkét oldalon gyalogutat kap, így a gyalogosok, a kerékpárosok – a beruházás végeztével – biztonságosabban közlekedhetnek majd a forgalmas útszakaszon, amely a Baracs – Nagyvenyim út folytatása lesz a halászcsárda irányába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában