Az óvodások adtak műsort

4 órája

Idősek világnapja: így ünnepeltek Soponyán

Idősek napi rendezvényre várták a település szépkorú lakóit október 1-jén a közösségi házban, ahol apró ajándékkal, emléklappal és ünnepi műsorral lepték meg a jelenlévőket.

Déri Brenda

Megtelt a közösségi ház az Idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségen

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az Idősek világnapját ünnepelték október 1-jén, kedden a soponyai közösségi házban, ahova a település szépkorú lakóit várták, akik szép számmal meg is jelentek. Az ünnepelteket a bejáratban Diószegi Anna polgármester egy-egy apró ajándékkal és emléklappal köszöntötte, majd miután mindenki elfoglalta a helyét kezdetét vette az ünnepi műsor.

Beszédében a településvezető Müller Péter, író sorait idézte: 

„Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert "fáradságos életükkel kiérdemelték", nem is abból a józan előrelátásból, hogy "egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre", hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelentetett meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt. Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó a teste, hanem hogy ki lakik benne."

Napjainkra áttérve elmondta: az idősek nem tudják felhőtlenül élvezni a nyugdíjas éveket, ki az anyagiak miatt, ki a betegségek miatt, de éppen ezért fontos, hogy ünnepeljük őket, figyeljünk rájuk és segítsük őket. 

A polgármesteri köszöntőt követően a Mesevár Óvoda nagycsoportosai örvendeztették meg kedves műsorokkal az időseket.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában