114 pontig jutott a Fehérvár

3 órája

Lehengerlő játék az Albától (galéria)

Megkezdte szereplését az Alba Fehérvár a kosárlabda-bajnokságban. Az első fordulóban az Egis Körmendet látta vendégül, melyet 114-86-ra legyőzött kedden este.

Kelemen Kornél

Kirobbanó formában kezdett az Alba

Fotó: NAGY NORBERT

A mérkőzés előtt Székesfehérvár Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere átadta a Pro Civitate Díjat dr. Kovács Ignácnak. A sporthoz ezer szálal kötődő szakember az egészségügyben végzett több évtizedes áldozatos szakmai munkájáért részesült a város által alapított rangos elismerésben.

Fotó: Nagy Norbert
Fotó: NAGY NORBERT

Remek hangulat fogadta a játékosokat, a meccs előtt Jeriah Horne szurkolásra biztatta a hazai nézőket, akik hallgattak is a kosarasra.

A mérkőzés első kosarát a hazai együttes szerezte Andrew Smith révén, ugyan a Körmend gyorsan egyenlített, de ezután megszerezte első pontjait a hazaiak csapatkapitánya Vojvoda Dávid is, aki két perccel később a meccs első tripláját is megszerezte. Alig négy perc játékot követően már 18-4-re vezetett a hazai csapat. A negyed utolsó percei inkább a Rába-partiaké volt a pontatlan Alba dobások miatt, viszont Tyler Adamsnek köszönhetően nyolcpontos különbséggel mehettek rövid pihenőre a játékosok 33-25.

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A második játékrész első pontjait David Nichols szerezte. A Körmend játéka valamelyest feljavult, viszont ez csak annyira volt elég, hogy nagyjából tudta tartani a lépést, viszont az Alba még mindig kevesebbet hibázott a dobásoknál, és a különbség lassacskán nőtt. A vendégek vezetőedzője Forray Gábor négy perc után időt kért. A megszakítást követően még magasabb fokozatra kapcsolt a fehérvári klub, ám az ellenfél védelme összeszedettebb lett. Az első félidő utolsó kosarát Vojvoda Dávid szerezte egy távoli hárompontosból, 63-50

A harmadik negyedben ismét magához ragadta az irányítást a Fehérvár, a gyors támadásokra sokszor nem tudott reagálni az ellenfél. Egyre magabiztosabban játszott a házigazda, a játékrész közepére már több mint húsz ponttal vezetett, 81-59. A hátralévő időben sem vettek visszább, kezdték teljesen felőrölni a Körmendet. A hátralévő időben sem lassított az Alba, amely a játékrész végére huszonkilenc pontos előnyt épített ki, 95-66.

Az utolsó negyedben lassított a játékán a Fehérvár, aminek köszönhetően a Körmend elkezdte lefaragni óriási hátrányát, a harmad közepére húsz ponton belülre zárkóztak. Ezzel együtt is kézben tartották a mérkőzést Vojvodáék, és magabiztosan 114-86-ra legyőzték az Egis Körmendet a bajnoki nyitányon.

Alba Fehérvár – Egis Körmend 114-86 (33-25, 30-25, 32-16, 19-20)
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok. Vezette: Cziffra Csaba Zsolt, Benczur Tamás, Söjtöry Tamás Ferenc (Páli dr. Kálmán)

Alba Fehérvár: Nichols 11/6, Vojvoda 19/9, Filipovity 19/15, Horne 25/21, Smith 17. Csere: Simon 2, Krivacevic 4, Párkányi -, Kass -, Kertész -, Thomas 17/9. Vezetőedző Jandro Zubillaga.

Egis Körmend: Williams 22/3, Kountz 19, Kiss 3/3, Pipiras 10/3, Vuckovic 15. Csere: Bartik -, Gáspár 2, Nagy -, Doktor -, Geröly -, Durázi 8/6, Ferencz 7/3. Vezetőedző: Forray Gábor.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában