Futballtorna és sok más kihívás az Aszalvölgyben

2 órája

Ilyen helyeken születik a siker és az egészség

A Nap ugyan felhők mögé bújt azon az őszi szombat reggelen, amikor megkezdődött az Aszalvölgyi Focikupa rendezvénye, ám ez cseppet sem zavarta a kisdiákokat – hat székesfehérvári általános iskola negyedik osztályos tanulóját –, akik összemérték tudásukat a Túrózsáki úti műfüves pályán. Persze nem mindenki futballozott, a családokat egészségmegőrző programok és más egyéb sportolási lehetőségek is várták.

Tihanyi Tamás

„Az volt a cél, hogy a kiskamaszok figyelmét a sport felé irányítsuk”

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Tizenkettedik alkalommal rendeztük meg a sportnapot – mondta a FEOL-nak Deák Lajosné önkormányzati képviselő. – Eredetileg, már a kezdetektől az volt a cél, hogy a kiskamaszok figyelmét a sport felé irányítsuk, lehetőleg ne forduljanak más, esetleg károsabb tevékenységek irányába. Azóta mi nevelők rendületlenül megszervezzük az eseményt, amelynek során ebben az esztendőben hat oktatási intézmény a partnerünk: a Felsővárosi, a Hétvezér, a Széna téri, a Vasvári Pál, a Zentai úti és a Kossuth Lajos Általános Iskola. Oktatás és nevelés a törekvésünk lényege, az, hogy a gyerekek levezessék felesleges energiájukat, esetleg – ha van olyan bennük – az iskolai feszültséget, és önuralmat gyakoroljanak. Ezt itt mind megtehetik. Csatlakoztak hozzánk sportegyesületek és civil szervezetek is, ők kiegészítő programokat szerveztek, de természetesen a labdarúgás az első számú kedvenc.  

Mindenki, minden gyermek és szülő, és minden oktatási intézmény csak nyertese lehet ennek a napnak, tette hozzá az önkormányzati képviselő. Ilyenkor az iskolákat jutalmazzák, gazdára lel a vándorkupa, a gyerekek érmet, serleget kapnak. Aztán arról beszélgettünk a labdát kergető tehetséges lurkókat figyelve, vajon ki lehet a nagy példakép, a kedvenc.

A focitorna hat általános iskola együttesét hívta pályára 
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Természetesen Szoboszlai Dominikre akarnak hasonlítani a legtöbben, az ő nyomdokaiba kívánnak lépni – mosolygott Deák Lajosné. – De hála Istennek, nagyon nyitottak minden más sportágra, a jégkorongra, a kézilabdára, és úgy általában a nagy székesfehérvári csapatok által képviselt játékokra is. Köszönöm a testnevelő tanároknak és a szülőknek, hogy felkészítették és elhozták a gyerekeket és éltek azzal a lehetőséggel, hogy a friss levegőn mozogjanak, sportoljanak, kikapcsolódjanak.

A Mentaház Egészségközpont jóvoltából volt lehetőség állapotfelmérésre és többféle szűrővizsgálatra, az Arany János iskola és módszertani intézmény honvédelmi programokkal, a Fejér Megyei Szabadidősport Egyesület a nordic walkingot népszerűsítő kihívással készült. Rusznák Reni edző a szabadtéri fitness gép használatát segítette, a Gaja Környezetvédő Egyesület mellett a Honvéd Szondi György Sportegyesület és a Family Tree – TRIatlon és Szabadidős Sportegyesület tagjai közül is eljöttek a szabadidőparkba.

A kupát idén a Kossuth Lajos Általános Iskola csapata hódította el a Zentai Úti Általános Iskola és a Hétvezér Általános Iskola együttese előtt. A Széna Téri negyedik, a Felsővárosi ötödik, a Vasvári Pál Általános Iskola pedig hatodik lett. De amint elhangzott: valójában nyert mindenki!

A legtöbben ma Szoboszlai Dominikok akarnak lenni
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában